Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Ağustos 2021 09:27

Delta varyantı çocuklar için büyük tehlike

Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantı, henüz aşı olmayan çocuklarda büyük bir tehlike oluşturmaya başladı.

Delta varyantı çocuklar için büyük tehlike
delta,covid-19,koronavirüs

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktığı düşünülen Covid-19 dünya genelinde 200 milyondan fazla kişiye bulaştı. Aşılanmayla beraber sayılarda bir düşüş olsa da Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantı, vaka sayılarını yeniden arttırdı. Hindistan'da yıkıcı ölümlere neden olan Delta, özellikle Amerika ve İngiltere başta olmak üzere birçok ülkede büyük bir tehlike oluşturdu. 

Bilim insanları, şu an uygulanmakta olan aşıların Delta'ya karşı etkili olduğunu söyledi. Fakat son olarak bilim insanlarından da ezber bozan bir açıklama geldi. New York Times'ın haberine göre, Amerika'da Delta artmaya devam ederken henüz aşı olmayan çocuklar, Delta nedeniyle hastaneye kaldırılmaya başladı.

HENÜZ AŞI OLMAYAN ÇOCUKLAR TEHLİKEDE

Bulaştırıcılığının diğer varyantlara göre daha fazla olduğu bilinen Delta varyantının çocuklarda daha şiddetli bir hastalığa neden olup olmadığı ise henüz bir netlik kazanmadı, araştırmalar sürüyor. Ancak yüksek düzeyde bulaşıcılığı pediatrik Covid-19 vakalarında artışa neden oluyor.

Delta varyantı çocuklar için büyük tehlike

Bilim insanlarına göre, Delta varyantının bulaşılığının fazla olması ve 12 yaş altındaki çocukların henüz aşı olmamış olması bu duruma neden oldu. Arkansas Çocuk Hastanesi başkanı ve CEO'su Marcy Doderer konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

''Temmuz ayı başlarında pozitif Covid testi sayısı artmaya başladı ve o zaman çocukların gerçekten hastalandığını görmeye başladık.''

Amerikan Pediatri Akademisi'ne göre, 22 Temmuz ile 29 Temmuz arasında bildirilen yeni vakaların yüzde 19'unu çocuklar oluşturdu. Johns Hopkins All Children's Hospital 181 korona pozitif çocuk belirledi. Bu sayı bir önceki ay 12 olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...