Tgrt Haber
25 Haziran 2021 14:25

Bilim insanları uyardı: ​Çocuklar delta varyantına karşı daha savunmasız

ABD, İsrail, İngiltere ve İskoçya’da yapılan çalışmalar sonucunda, koronavirüsün delta varyantının çocuklar üzerinde daha etkili olabileceği açıklandı.

Bilim insanları uyardı: ​Çocuklar delta varyantına karşı daha savunmasız
delta varyantı,,koronavirüs,,çocuk,,sağlık,,dünya,,kovid 19,

Araştırmalar koronavirüsün Hindistan’da ortaya çıkan Delta varyantının çocuklar üzerinde daha etkili olabileceğini gösterdi.

DELTA VARYANTI ÇOCUKLAR ÜZERİNDE ETKİLİ

İsrail’de bildirilen vakaların yarısı çocuklar olurken, ABD’de her dört vakadan birinin çocuk olduğu görüldü. İskoçya'daki araştırmada ise Delta vakaları daha çok genç yaş gruplarında görülüyor. Ülkede son dönemde kaydedilen koronavirüs enfeksiyonlarının 5 ila 12 yaş arası çocuklar ve 18 ila 24 yaş arasındaki genç yetişkinler arasında 65 yaşından büyüklere göre beş kat daha yaygın olduğu açıklandı.

Henüz 12 yaşın altındaki çocuklar için koronavirüs aşılarının onaylanmadığına dikkati çeken bilim insanları, çocukların delta varyantına yakalanma riskinin de daha yüksek olduğunu söyledi.

Uzmanlar, çocukların ciddi şekilde hastalanmasından çok, bu varyantı yaymalarından endişe ediyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...