Tgrt Haber
05 Temmuz 2021 14:45

Delta varyantı dünyayı sardı: 3 dalga alarmı...

Dünya ülkeleri koronavirüsün Delta varyantı ile uğraşıyor. Birçok ülkede vaka sayıları arttı. Normalleşmeye geçen İngiltere'de ve Rusya’da üçüncü dalga uyarıları yapılıyor. Maskeleri atan İsrail’de de son üç ayın en yüksek vaka sayısına ulaşıldı.

Delta varyantı dünyayı sardı: 3 dalga alarmı...
delta varyantı,koronavirüs,ingiltere,rusya

Dünyayı Delta varyantının paniği sardı. Vaka sayıları ve ölümler artıyor. Delta varyantının, dünya genelinde yayılmaya başlamasıyla salgında "üçüncü dalganın" yaşanabileceğine dair kaygılar arttı.

Aşılamayı tamamlayan ve normalleşme kararı alan İsrail'de son 3 ayın en yüksek günlük vaka sayısı görüldü. Son 24 saatte 343 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı.

Delta varyantı İngiltere’de de etkili oluyor. Ülkede, günlük vaka sayısı 1 ayda yaklaşık 3 kat arttı. Aşılamadaki ilerlemeye karşın vaka sayılarında görülen yeni tırmanış, İngiltere'nin bu kez Delta varyantının tetiklediği "üçüncü dalga" ile karşı karşıya bulunduğunu gösteriyor.

Son 24 saatte 25 bin 142 yeni koronavirüs vakası kaydedilen Rusya’da da durum farklı değil. Virüsün Delta varyantının etkili olduğu ülkede 2 Ocak'tan bu yana kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısı görüldü.

Fransa'da ise son 24 saatte 2 bin 549 koronavirüs vakası tespit edildi. Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, ülkede bu ayın sonunda Covid-19 salgınında 4’üncü dalganın yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu.

İlk olarak Hindistan'da tespit edilen Delta varyantı şu ana kadar 85 ülkede görüldü. Afrika'da son altı haftada da Delta varyantı nedeniyle koronavirüs vakalarında artış gözleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...