Tgrt Haber
24 Temmuz 2021 10:58

Delta varyantının bir sırrı daha çözüldü: Kendisini daha hızlı kopyalıyor

Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantı yıkıcı ölümlere neden olmaya devam ederken tehlikeli varyantın bir sırrı daha ortaya çıktı.

Delta varyantının bir sırrı daha çözüldü: Kendisini daha hızlı kopyalıyor
delta,covid-19,koronavirüs

Hindistan'da ortaya çıkan, binlerce ölüme neden olan Delta varyantı, Hindistan'ın ardından Amerika ve İngiltere'de yıkıcı ölümlere neden oldu ve birçok ülkeyi tehlike altına aldı. Diğer varyantlara göre daha bulaşıcı olduğu bilinen Delta'nın son araştırmayla beraber neden ve nasıl bu kadar bulaşıcı olduğu ortaya çıktı.

Son araştırma için 63 Delta hastasıyla beraber 62 Covid-19 vakası incelendi. Orijinal Covid-19 virüsüne göre daha bulaşıcı olduğu kanıtlanan Delta'nın hızlı yayılmasının nedeni vücutta kendisini daha hızlı kopyalaması olduğu bilgisine ulaşıldı. Dailymail'in haberine göre, Delta olanlardaki kopya sayısının Covid-19 virüsüne yakalananlara oranla bin kat daha fazla olduğu ortaya çıktı. Delta, Covid-19 virüsüne göre 2 ila 3 kat daha hızlı yayılıyor.

Bilim insanları, Delta'nın nasıl daha bulaşıcı olduğunun ortaya çıkmasıyla beraber varyantla daha iyi mücadele eedebilecekleri konusunda büyük bir adım attıklarını ifade ettiler. 

Öte yandan bilim insanları, Delta'nın son zamanlarda farklı davrandığını da sözlerine ekledi. Delta'nın belirtilerindeki değişikliğin nedeninin de vücutta kendisini daha kolay ve hızlı kopyalayabilmesi olduğuna inanılıyor. 

DELTA VARYANTININ YENİ BELİRTİLERİ

Virüsün insan hücrelerine tutunmasını ve nüfuz etmesini sağlayan diken proteinine etki eden Delta'daki mutasyonlar, bulaşıcılığı arttırırken vücudun antikor direncini azaltıyor. Varyantların, enfekte olan kişiyi ne kadar hasta ettiği ya da semptomlar üzerinde etkisi olup olmadığı sorusunun şu an için net bir yanıtı yok.

Ancak virüsün en çok görüldüğü ülkelerden İngiltere'de yapılan araştırmalar, Delta varyantının öksürük, yüksek ateş ve tat/koku kaybı gibi koronavirüsün bilinen belirtilerinden farklı olarak baş ağrısı ve burun akıntısına da yol açtığını gösteriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...