Tgrt Haber
28 Temmuz 2021 09:37

Delta varyantının en fazla hedef aldığı grup

İngiltere’de Delta varyantına yakalanan 1.3 milyon hastanın verisi incelendi. Araştırmaya göre en fazla risk altında olan gruplar belirlendi. Bu gurupların koronavirüse yakalanma oranının 8 kat, ölüm oranları ise 5 kat daha fazla.

Delta varyantının en fazla hedef aldığı grup
Covid-19,aşı,delta varyantı

İngiltere, baskın hale gelen Delta varyantı ile ilgili 1.3 milyon hastanın verilerinin inceledi ve ilginç sonuçlarla karşılaştı. Araştırmayla Delta varyantına yakalanması en olası grup belirlendi.  Bu kişilerden yaklaşık 30 bin kişinin virüse karşı daha korumasız olduğunu tespit edildi.

ÖLÜM ORANI 5 KAT, YAKALANMA ORANI 8 KAT FAZLA

Araştırmaya göre 1,3 milyondan fazla hastadan yaklaşık 30 bin kişinin virüse karşı daha korumasız olduğunu tespit edildi ve bu gruptaki hastalar uyarıldı. Bu kişilerin yarısından fazlasının ciddi solunum yolu hastalığı bulunuyor. Bu kişilerin yüzde 16.44'ü immünosupresif tedaviler kullananlar ve yüzde 7.66'sının ise kanser hastaları olduğu belirtildi. Bu kişilerin koronavirüse yakalanma oranının 8 kat, ölüm oranlarının ise 5 kat daha fazla olduğu grubu belirledi.

Delta varyantının en fazla hedef aldığı grup

BU HASTALIĞI OLANLAR DİKKAT!

Kronik akciğer hastalığı, hipertansiyon veya diyabet gibi sağlık sorunu olan kişiler büyük risk altında. Bu kişilerin koronavirüse yakalanma olasılıkları 4 kat daha fazla, bu kişilerde virüse bağlı ölüm oranı da daha yüksek. Araştırmaya göre en çok 70 yaş ve üzeri kişilerde ölüm görüldü. Yüzde 49.55 oranla ölümlerin yarısına anlamına geliyor.

Delta varyantının en fazla hedef aldığı grup

HANGİ AŞI DAHA ETKİLİ?

İngiliz bilim insanları Türkiye'de de kullanılan Pfizer-BioNTech koronavirüs aşısının Delta varyantına karşı etkili olduğunu açıkladı. 20 bine yakın kişinin verisi incelendi. İncelenmeye göre iki doz Pfizer aşısı Delta varyantından kaynaklanan semptomatik hastalıkları önlemede % 88 etkili. Ayrıca Public Health England (PHE) araştırmacılarına göre Pfizer-BioNTech aşısı Alpha varyantına karşı da % 93.7 etkili. Tek doz ise % 36 koruyor.

Sinovac sözcüsü Liu Peicheng, Sinovac’ın Delta varyantına karşı etkili olduğunu açıklamıştı ve üçüncü doz uygulamasının, Delta varyantına karşı daha güçlü ve daha dayanıklı antikor reaksiyonunun ortaya çıkmasına yardımcı olacağını belirtti.

Delta varyantının en fazla hedef aldığı grup

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...