Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Kasım 2021 12:30

Asemptomatik varyant! Delta'dan yüzde 15 daha bulaşıcı!

Delta varyantının alt türü olan AY.4.2’nin tehlikeli yayılışı devam ediyor. Araştırmacılar, İngiltere’deki vakaların yüzde 12’sini oluşturan bu alt türün asemptomatik olduğunu ve birkaç ay içerisinde baskın tür halini alabileceği uyarısında bulundu.

Asemptomatik varyant! Delta'dan yüzde 15 daha bulaşıcı!
AY.4.2,Delta varyantı

İngiltere’de daha az semptom gösteren ancak daha bulaşıcı bir Covid-19 türü yayılıyor. Yeni yapılan bir araştırmaya göre, Delta varyantının bir alt türü olan AY.4.2’nin vakaların yaklaşık %12'sini oluşturduğu ortaya çıktı. Semptomları az olan varyantın, diğer varyantlara oranla yüzde %15 daha bulaşıcı olduğu tahmin ediliyor. 
Araştırmaya göre alt varyant vakaları günde %2,8 oranında büyüyor, bu da İngiltere’de virüsün hızla yayıldığı anlamına geliyor. Diğer Delta varyantlarından %10 ila %15 daha bulaşıcı olduğu tahmin edilen varyantın, İngiltere’de birkaç aya kalmaz baskın hale geleceği tahmin ediliyor. 

Asemptomatik varyant! Delta'dan yüzde 15 daha bulaşıcı!

3’TE 1’İ SEMPTOM GÖSTERİYOR

Imperial College London'daki bilim adamları, AY.4.2 vakalarının %66.7'sinin semptomatik olduğunu, buna karşılık Delta ebeveyni AY.4'ün %76.4'ünün semptomatik olduğunu buldu. AY.4.2 vakalarının üçte birinde koku veya tat kaybı veya değişikliği, ateş veya yeni bir inatçı öksürük ortaya çıkarken, bu sayı türün ebeveyni AY.4’de % 46.3. 

EMİN DEĞİLİZ 

Imperial College London'dan Prof. Christl Donnelly, yeni varyantın Delta varyantından daha bulaşıcı olduğunu belirterek “İnsanlar bir test yapmak ve bu nedenle enfekte olduklarını belirlemek için semptomları bekliyorsa yanılıyorlar” dedi.  Araştırmacılar, yeni alt varyantın insanları hasta etme olasılığının gerçekten daha düşük olup olmadığını kesin olarak söylemek için henüz çok erken olduğu konusunda uyardılar.

Asemptomatik varyant! Delta'dan yüzde 15 daha bulaşıcı!
Imperial'den Profesör Paul Elliott,  şunları söyledi: "AY.4.2'nin neden daha az semptomatik enfeksiyonla ilişkili olabileceğinden emin değiliz” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...