Tgrt Haber
01 Ağustos 2021 15:05

Delta'nın en çok görüldüğü ülkeler belli oldu

Hindistan'da ortaya çıkan ve yıkıcı ölümlere neden olan Delta varyantı, tüm dünyayı etkisi altına aldı. Son olarak ise Delta'dan en çok etkilenen ülkeler ortaya çıktı.

Delta'nın en çok görüldüğü ülkeler belli oldu
delta,covid-19,koronavirüs

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ardından tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü, zamanla mutasyona uğradı. Geçtiğimiz yıl Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantı ise son aylarda birçok ülkeye yayıldı. Bulaşıcılığı oldukça arttıran Delta, Hindistan'da yıkıcı ölümlere neden oldu, binlerce kişi Delta yüzünden hayatını kaybetti. Hindistan'ın ardından Amerika ve İngiltere'de Delta paniği yaşandı. 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Covid-19 vakalarının son 4 haftada örgütün dünya genelindeki 6 bölgesinin 5'inde yüzde 80 arttığını duyurdu. 

ABD VE İNGİLTERE HALA ZİRVEDE

Yeni vakaların yüzde 90'dan fazlasının Delta'dan oluştuğu İngiltere, ABD, Rusya, Singapur, Endonezya ve Avustralya listenin tepesinde yer aldı. Delta'nın yoğun görüldüğü Güney Afrika, Hindistan ve Bangladeş ilk 10'da yer buldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...