Tgrt Haber
11 Eylül 2021 13:09

Denizli'de sınıf karantinaları: 2 öğrenci daha pozitif çıktı

Denizli'deki bir ortaokulda koronavirüs belirtileri gösteren iki öğrenciye yapılan testin sonucu pozitif çıktı. Böylece kentte karantinaya alınan sınıf sayısı 2'si ortaokul, 4'ü lise olmak üzere 6'ya yükseldi.

Denizli'de sınıf karantinaları: 2 öğrenci daha pozitif çıktı
karantina,okul,denizli,koronavirüs

Denizli'de bir ortaokulda iki öğrencinin testinin pozitif çıkmasıyla bütün sınıf karantina altına alındı.

Şemikler Ortaokulunda 7. sınıf şubelerinden birinde 2 öğrencinin korona virüs belirtileri göstermesi üzerine PCR testi uygulandı. Öğrencileri pozitif çıkması sonucu sınıf karantinaya alındı. Karantinaya alınan sınıfta eğitim ise uzaktan devam ediyor. Denizli genelinde karantinaya alınan sınıf sayısı ise 4'ü lise, 2'si ortaokul olmak üzere toplamda 6 oldu.

Denizli'de sınıf karantinaları: 2 öğrenci daha pozitif çıktı

PCR TESTİNDE VELİ ONAYI ŞARTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okullarda PCR testlerinin nasıl yapılacağına ilişkin bilgilendirmede bulundu. PCR testlerinin sınırlı sayıdaki okullarda yapılacağını belirten Koca, "Okullarda PCR testi? Belirtisiz vaka yaygınlığını anlayabilmek için sınırlı sayıda okulda yapılacak. Velilerimiz önceden bilgilendirilip onayları istenecek. PCR taraması, sağlıklı eğitim ortamının devamına ve olası hazırlığa yönelik. Çocuklarla en deneyimli arkadaşlar buluşacak" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...