Tgrt Haber
20 Nisan 2022 16:42 - Güncelleme : 21 Nisan 2022 14:20

Diş Hekimi Ömer Ekiz: Estetik gülümseme bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Estetik gülümsemenin kişiler üzerinde büyük etkisi olduğunu belirten Diş Hekimi Ömer Ekiz “Estetik gülümsenin vücut ve beyin üzerinde kanıtlanmış birçok etkisi vardır.

Diş Hekimi Ömer Ekiz: Estetik gülümseme bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Estetik gülümsemenin kişiler üzerinde büyük etkisi olduğunu belirten Diş Hekimi Ömer Ekiz “Estetik gülümsenin vücut ve beyin üzerinde kanıtlanmış birçok etkisi vardır. Gülümseme sırasında yüz kasları çalışır ve hormonlar salgılanır. Salgılanan hormonlar sayesinde bağışıklık sistemi güçlenir. Gülmek şekeri ve kan basıncını düzenler, uykusuzluk problemlerini önler. Bu nedenle gülümsemekten vazgeçmeyelim” açıklamalarında bulundu.

Diş Hekimi Ömer Ekiz, estetik gülümsenin etkilileri şu sözlerle açıklıyor: “Estetik gülümse sağlıklı bir ağız yapısının yanında kişinin özgüvenini de artırır. Sağlıksız ağız yapısına sahip bireylerin sosyal hayatında da olumsuz etkiler olduğu görülmektedir. Sosyal hayatında bu nedenle sorun yaşayanlar için ilk tercih estetik gülümseme olmaktadır. Etkileyici bir gülüşe sahip olan bireylerin ise sosyal hayatında daha özgüvenli ve başarılı olduğu görülmektedir. Kendinden emin gülümseyenler daha arkadaş canlısı, başarılı ve mutlu kişilerdir. Bu nedenle hem beden hem de zihin sağlığı açısından faydalıdır.”

Estetik gülümseme nasıl yapılır?

Diş Hekimi Ekiz estetik gülümsemenin detaylarını şu sözlerle açıklıyor. “Estetik gülümseme, kişiselleştirilmiş bir gülüş tasarımı oluşturmak için belirli prensipleri kullanır. Gülüş tasarımının dört temel bölümü vardır. Bunlar yüz estetiği, diş eti ve diş estetiği, mikro ve makro estetik. Mükemmel gülüşü yaratmak için bu dört madde baz alınır.

Estetik gülümseme tasarımı belirlenmeden önce görsel ve fotoğrafik analizler kullanılarak dudaklarını gülüşü nasıl çerçevelediği belirlenir. Gülümseme, konuşma ve gülme üzerine çalışılır. İdeal gülümsemeyi yaratmak için teknik ve sanatsal becerilere ihtiyaç vardır. Estetik açıdan en hoş görünümü oluşturmak için gülümsemenin her yönünün analize dahil edilmesi gerekir. Tüm bileşenlerin kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi olmadan, nihai sonuç alınamaz.”

Diş Hekimi Ömer Ekiz gülüş tasarımının doğal olması gerektiğini vurgulayarak “Estetik gülümseme yapılırken doğallık çok önemlidir. Günümüzde moda olan uygulamaların aksine kişiye özgü tasarım yapılmalıdır. Çünkü moda olan uygulamalar her kişiye uygun olamayabilir. Dişler, yüz ve dudaklar bir bütün olarak değerlendirilmeli ve kişiselleştirilmiş bir tasarım planlanmalıdır. Bu sayede yüz ve dişler arasında mükemmel bir uyum sağlanır.” diye konuştu.

Kaynak:  https://ekizclinic.com

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...