Tgrt Haber
04 Eylül 2021 15:23

Doktora yarım saat yetti: Aşı karşıtı vatandaşı çizimle ikna etti

Samsun’da bir doktor 'Biontech aşısının hücre olduğunu' iddia eden aşı karşıtı bir vatandaşı virüsler, insan vücudu ve aşıların etkisini anlatan bir çizimle ikna ederek aşı olmasını sağladı.

Doktora yarım saat yetti: Aşı karşıtı vatandaşı çizimle ikna etti
aşı,koronavirüs,kovid 19,sağlık,samsun,aşı karşıtı,doktor,biontech,mrna

Birinci doz aşılamada maviye dönen Samsun’da İl Sağlık Müdürlüğü’nün kurduğu aşı noktalarında vatandaşları aşılama çalışmaları ile ikinci doz aşılama oranının da yükseltilmesi hedefleniyor. Atakum Kent Merkezi’ne kurulan aşı noktasına gelen ve ’Biontech aşısının hücre olduğunu’ iddia eden bir vatandaş, bu yüzden aşı olmak istemediğini söyledi.

DOKTORDAN AŞI KARŞITINA MÜNAZARA TEKLİFİ

35 yaşındaki Hasan Odabaş isimli aşı karşıtına bir anlaşma sunan aşılama ekiplerinin koordinatörü Dr. Nurettin Erol Uyar birbirlerini ikna etmek için münazara teklif etti.

AŞININ FAYDALARINI ANLATTI

Dr. Nurettin Erol Uyar, Hasan Odabaş’a neden aşı olmak istemediğini sordu. Odabaş’tan  ‘Biontech aşısında insanların vücuduna hücre verildiği’ cevabını alan Dr. Uyar bunun doğru olmadığını belirterek yarım saat boyunca mRNA ile inaktif aşının çalışma prensibini ve faydalarını aşı karşıtı Hasan Odabaş’a anlattı.

YARIM SAATTE AŞIYA İKNA ETTİ

Dr. Uyar, eline aldığı kağıda ‘Cin Ali’ şeklinde insan vücudu çizdi. mRNA aşısının ne işe yaradığını, virüs ve virüsün tutunduğu çıkıntılar, oluşan antikoru ve diğer etmenleri de kağıda çizerek anlattı. Aşı karşıtı Hasan Odabaş, yarım saat süren münazaradan sonra aşı olmayı ve Biontech olmayı kabul etti. Aşı formlarını doldururken de görevli hemşire ve doktorlara aynı tedirginliklerden bahsetti.

Doktora yarım saat yetti: Aşı karşıtı vatandaşı çizimle ikna etti

AŞI KARŞITI AŞI OLDU

Aşı karşıtı vatandaşın tedirginliklerini dinleyen doktor ve hemşireler kendilerinin de 3. doz için Biontech aşısı olduklarını belirtip bunu e-nabız uygulamasından gösterince Hasan Odabaş ikna oldu ve aşı olmayı kabul etti. Aşı olmaktan korkan Odabaş, aşı sandalyesinde doktorlarla sohbet etti. Sohbet esnasında aşısını olan ve bunun farkında bile varmayan vatandaş hiç acımadığını ve aşının sandığı kadar korkulacak bir şey olmadığını belirterek herkesi aşı olmaya çağırdı.

"SORU İŞARETLERİNİ AÇIKLIĞA KAVUŞTURDUK"

Dr. Nurettin Erol Uyar, ’Biontech aşısının hücre olduğunu’ iddia eden Hasan Odabaş’ı nasıl ikna ettiğini anlattı. Arkadaşımızın çekincesi olduğunu ve bunu kendileriyle paylaştığını belirten Dr. Uyar, aşı noktalarında vatandaşlara yardımcı olmaya çalıştıklarını ve çünkü salgına karşı ellerindeki tek silahın bu olduğunu ve bu silahın da kullanılması gerektiğini söyledi. Vatandaşın aşı çekincesi olduğunu öğrendiğinde kendisini ikna etmek için bir yol aradığını belirten Dr. Uyar, “Kendisine bir soru soracağımı, cevabını istediğimi söyledim. Onun da bana bir soru soracağını ve cevabını vereceğimi söyledim. Bu şekilde kendimizi ikna etmek istedik. Kendisine neden Biontech (mRNA) aşısı olmak istemediğini sorduğumda, ‘Bu aşının bir hücre olduğunu, bu yüzden de aşı olmak istemediğini’ söyledi. Ben de aslında bu aşının aslında hücre olmadığını ve açıklayacağımı ifade ettim” şeklinde konuştu.

Doktora yarım saat yetti: Aşı karşıtı vatandaşı çizimle ikna etti

"DNA'MIZA KADAR ÇİZEREK ANLATTI"

Aşı olmayı düşünmediğini belirten Hasan Odabaş ise doktorun aşının önemini resmederek anlattıktan sonra ikna olduğunu söyledi. Aşıya karşı çok büyük ön yargısı olduğunu, özellikle Biontech aşısına karşı çevresindeki insanlardan duydukları yüzünden mRNA aşısı olmayı tercih etmediğini aktaran Odabaş, bu düşüncelerini aşı noktasındaki doktorlarla paylaştığını söyledi. Doktorun da buna karşı kendisine açıklamalarda bulunduğunu ve açıklamaların mantıklı geldiğini belirten Odabaş, “Sağlık personellerinin de hepsinin Biontech aşısını yaptırdığını duyunca aşı olmaya karar verdim” dedi.

DOKTOR HER ŞEYİ ANLATTI

Doktorun kendisini ikna etmek için mRNA aşısının çalışma şeklini DNA’larına kadar çizerek anlattığını ifade eden Odabaş, “DNA-RNA her şeyini anlattı. İğneden de korkuyorum. Buna rağmen aşı olduğumu bile hissetmedim. İnşallah sonucunda da endişe yaşamayız” dedi. Eşinin yabancı uyruklu olduğunu ve tüm ailesinin koronaya yakalandığı için eşiyle 6 aydır görüşemediğini belirten Odabaş, “Bugünden sonra ikinci dozu olmaktan da korkmam ve kesinlikle olurum” diye konuştu.

Kendisiyle ilgilenen doktor ve sağlık çalışanlarına teşekkür eden Odabaş, çevredeki insanlardan etkilenilmemesi gerektiğini ve aşının aslında korkulacak bir şey olmadığını söyleyerek aşı noktasından ayrıldı.

Doktora yarım saat yetti: Aşı karşıtı vatandaşı çizimle ikna etti

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...