Tgrt Haber
26 Ekim 2021 12:19

DSÖ Genel Direktörü: Salgın bitmekten çok uzak

Dünya Sağlık Örgütü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Berlin'deki Dünya Sağlık Zirvesi'nde Covid-19 salgınının ''bitmekten çok uzak'' olduğunu söyledi. Ghebreyesus, ''Salgın ne zaman bitecek?'' sorusuna da cevap verdi.

DSÖ Genel Direktörü: Salgın bitmekten çok uzak
dünya sağlık örgütü,dsö,koronavirüs,covid-19

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghrebreyesus, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Dünya Sağlık Zirvesi'nde açıklamalar yaptı. Zirvede ''Salgın ne zaman bitecek?'' sorusu soruldu. Direktör Ghebreyesus, Covid-19'un bitmekten çok uzak olduğunu şu sözlerle belirtti:

"Virüsler hızlı hareket eder, ancak veriler daha da hızlı hareket edebilir. Doğru bilgilerle ülkeler ve topluluklar ortaya çıkan risklerin önünde kalabilir ve hayat kurtarabilir” diyen Genel Direktör, “Kentleşme, ormansızlaşma, iklim değişikliği ve yoğun tarım uygulamaları salgın ve pandemi risklerini artırıyor.''

DSÖ Genel Direktörü: Salgın bitmekten çok uzak

“Cevabım, 'Dünya, sona erdirmeyi seçtiğinde salgın sona erecek'. Bu bizim elimizde. İhtiyacımız olan tüm araçlara sahibiz, etkili halk sağlığı araçları ve etkili tıbbi araçlar. Ancak Dünya bu araçları kullanmadı, haftada neredeyse 50 bin dozla salgın bitmekten çok uzak. Bildiğiniz gibi bu yıl sonuna kadar her ülkenin nüfusunun yüzde 40'ını aşılamayı hedefledik.''

G20 ve yüzde 40 aşılamaya ulaşan ülkelerin, Covid-19 aşı sırasında yerlerini diğer aşı ihtiyacı olan ülkelere vermesi gerektiğini belirten Dr. Tedros, ancak bu şekilde salgının üstesinden gelinebileceğini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...