Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Temmuz 2021 14:16

DSÖ'den Kovid-19 uyarısı: Dünya genelinde tırmanışa geçti

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus Cenevre’deki merkezinde video konferans yöntemiyle basın toplantısı düzenledi. Tüm dünyada Kovid-19 vakalarının yeniden tırmanışa geçtiğine dikkati çekti.

DSÖ'den Kovid-19 uyarısı: Dünya genelinde tırmanışa geçti
DSÖ,,delta varyantı,,kovid 19,

Koronavirüs vakaları dünya genelinde arttığını belirten Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) toplam vaka sayısının da 2 hafta içinde 200 milyonu geçmesi bekleniyor.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus Cenevre'deki merkezinde video konferans yöntemiyle basın toplantısı düzenledi.

“VAKA SAYISI 200 MİLYONU GEÇECEK”

Dünyada Kovid-19 vakalarının yeniden tırmanışa geçtiğine dikkati çekti. Bu tırmanışın nedeni olarak delta varyantını işaret etti. Bu varyantın 132 ülkede tespit edildiğini açıklayan DSÖ Direktörü açıklamasında, “Son basın toplantımızdan bu yana Kovid-19 vakaları ve ölümleri artmaya devam etti. Geçen hafta DSÖ’ye yaklaşık 4 milyon vaka bildirildi ve mevcut eğilimde, önümüzdeki iki hafta içinde toplam vaka sayısının 200 milyonu geçmesini bekliyoruz” diye konuştu.

"ARTIŞIN NEDENİ DELTA VARYANTI"

Ortalama olarak, enfeksiyonların son dört hafta içinde yüzde 80 arttığını belirten Ghebreyesus, “Neredeyse iki katına çıktı. Afrika'da ölümler aynı dönemde yüzde 80 arttı. Bu artışın büyük bir kısmı, şu anda en az 132 ülkede tespit edilen yüksek oranda bulaşıcı delta varyantından kaynaklanıyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...