Tgrt Haber
10 Temmuz 2021 12:18

DSÖ’den rakamlarla pandemi uyarısı: Yavaşlamıyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) pandeminin seyriyle ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Virüse karşı tedbirleri hızla esneten ülkelere uyarıda bulunan Soumya Swaminathan, salgının yavaşlamadığını söyledi.

DSÖ’den rakamlarla pandemi uyarısı: Yavaşlamıyor
DSÖ,,dünya sağlık örgütü,,koronaivrüs,,kovid 19,,pandemi,,salgın,,sağlık,,dünya,

Dünya Sağlık Örgütü, pandeminin seyriyle ilgili kritik açıklamada bulundu. Salgın önlemlerini hızla esneten ülkeleri uyaran Soumya Swaminathan, günlük yeni vaka sayısının 500 bine yakın olduğunu, ölümlerin ise 9 bin 300 seviyelerinde olduğunu, bunun da pandeminin yavaşlamadığını gösterdiğini söyledi.

Kovid-19 salgını nedeniyle dünya genelinde can kayıpları devam ederken alınan tedbirler ve aşılama çalışmalarına rağmen salgının hızını tam olarak engellemek mümkün olmuyor.

ABD merkezli Bloomberg’e salgının son durumuyla ilgili açıklamada bulunan Dünya Sağlık Örgütü baş uzmanı Soumya Swaminathan, ilk kez Hindistan’da görülen ve hızla dünyadaki diğer ülkelere yayılan Delta varyantının koronavirüs salgınının sonuna yaklaşılmadığının kanıtı olduğunu kaydetti.

“PANDEMİ YAVAŞLAMIYOR”

Swaminathan, ağır vaka ve hastaneye yatışların bazı ülkelerde azaldığını belirtti. Ancak Swaminathan, dünyanın büyük bir bölümünde ise hastane kapasitelerinde doluluk oranı, yüksek ölüm oranı ve oksijen yetersizliği ile karşı karşıya olduklarını ifade etti. Son 24 saatte yeni vaka sayısının 500 bine yaklaştığını aktaran Swaminathan, ölümlerin ise 9 bin 300 seviyelerinde olduğunu belirterek Bu pandeminin yavaşlamadığını gösteriyor” açıklamasında bulundu.

SALGINDAKİ ARTIŞIN ANA NEDENLERİ

DSÖ’nün altı bölgesinin beşinde vakalar artış eğilimi gösterirken Afrika’daki ölüm oranları ise iki hafta içerisinde yüzde 10 artış göstererek yüzde 40’a yükseldi. Dünyada salgının seyrinin bu yönde ilerlemesinin ana nedenlerini ise Swaminathan şöyle sıraladı: Delta varyantının hızlı yayılması, aşılama çalışmalarının dünya genelinde yavaş ilerlemesi ve mesafe ile maske gibi kuralların gevşetilmesi.

‘HERKES KORUMA ALTINDA’ VARSAYIMI TEHLİKELİ

DSÖ Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan’dan yeniden açılma sürecindeki olası risklere karşı hükümetlere uyarı geldi. Ryan, herkesin koruma altında olduğunu ve hayatın hızla normale dönebileceğini varsaymanın dünya genelinde çok tehlikeli bir varsayım olduğunu söyledi.

Delta varyantı ilk kez Hindistan’da ortaya çıktı ve Türkiye dahil şu anda yaklaşık 100 ülkeye yayıldı. DSÖ yetkilileri yakında virüsün dünya çapında baskın formu olabileceği konusunda uyardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...