Tgrt Haber
07 Temmuz 2022 15:28 - Güncelleme : 07 Temmuz 2022 18:32

DSÖ maymun çiçeğinden ölenlerin sayısını açıkladı

DSÖ, dünya genelinde maymun çiçeği virüsü nedeniyle ölen kişi sayısını ve vakaların tespitinde zorluklar yaşandığını açıkladı.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Anadolu Ajansı
DSÖ maymun çiçeğinden ölenlerin sayısını açıkladı
Maymun çiçeği,DSÖ

Dünya Covid-19 virüsü ile baş etmeye çalışırken son aylarda maymun çiçeği riski altında. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), maymun çiçeği virüsünden 3 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Örgütten yapılan yazılı açıklamada, 1 Ocak'tan 4 Temmuz'a kadar maymun çiçeğinin epidemik ve epidemik olmadığı ülkelerdeki yayılımına ait veriler güncellendi.

6 BİN 27 VAKADA 3 ÖLÜ

Açıklamada, DSÖ'nün 5 bölgesindeki 59 ülkeden merkeze gönderilen 6 bin 27 vaka ile beraber maymun çiçeği kaynaklı 3 can kaybının doğrulandığı kaydedildi. Artan vakaların birçok ülkede panik yaratması üzerine DSÖ, bundan sonra 2 haftada bir maymun çiçeği vakalarına dair bilgi paylaşacağını duyurdu.

VAKALARIN BELİRLENMESİ SIKINTILI

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, maymun çiçeği vakalarının test ile belirlenmesinde hala birtakım zorluklar yaşandığını söyledi. Bu yüzden önemli sayıda vakaların kayıtlara resmen geçemediğini belirten Ghebreyesus, virüsün Afrika'da da yayıldığına dikkati çekerek kıta genelinde bugüne kadar virüsün hiç etkili olmadığı bölgelerde yeni vakaların tespit edildiğini vurguladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...