Tgrt Haber
01 Eylül 2021 14:05

DSÖ'den korkutan açıklama: Mu varyantı aşılara karşı dirençli olabilir

Dünya Sağlık Örgütü, Kolombiya'da ortaya çıkan 'Mu' olarak bilinen Covid-19 varyantının aşılara karşı direnç gösterebileceğini belirtti.

DSÖ'den korkutan açıklama: Mu varyantı aşılara karşı dirençli olabilir
mu varyantı,dünya sağlık örgütü,dsö,covid-19,koronavirüs

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), geçtiğimiz günlerde yayımladığı haftalık raporunda ilk olarak ocak ayında Güney Amerika ülkesi Kolombiya'da ortaya çıkan 'B.1.621' yani Mu varyantına dikkat çekti. Raporda, Mu varyantının incelenmesinin gerektiğini belirten DSÖ, Güney Amerika ve Avrupa'da Mu varyantı vakaları görüldüğünü açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü, Mu varyantının aşılara karşı direnç gösterebileceğini düşündüklerini fakat netliğe kavuşması için daha fazla inceleme yapılması gerektiğini duyurdu. DSÖ, yeni çalışmalara ve verilere ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Küresel yaygınlığın Mu varyantında şimdilik yüzde 0,1 seviyelerinde olduğunu belirten DSÖ, Kolombiya'da bu sayının yüzde 39, Ekvador'da yüzde 13 olduğunu bildirdi. Ayrıca yaygınlığın sürekli artışta olduğunu da vurguladı.

DSÖ'den korkutan açıklama: Mu varyantı aşılara karşı dirençli olabilir

İLGİ VARYANTI: MU

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19 varyantlarını ikiye ayırarak inceliyor: VOC (Endişe varyantları), VOI (İlgi varyantları)

Şimdiye kadar ise dört varyant endişe varyantı listesinde yerini aldı. Bunlar; 193 ülkede görülen Alfa, 141 ülkede Beta, 91 ülkede Gamma, 170 ülkede ise Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantı olduğu belirtiliyor.

‘Mu Varyantı’ şimdilik 'ilgi varyantları' arasında sınıflandırılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...