Tgrt Haber
18 Temmuz 2022 09:22 - Güncelleme : 18 Temmuz 2022 09:29

DSÖ salgın ilan etti, dünyanın en ölümcül virüsü tespit edildi

DSÖ, bu aybaşında Afrika ülkesi Gana’da görülen dünyanın en ölümcül virüsü Marburg nedeniyle ülkede salgın ilan etti. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
DSÖ salgın ilan etti, dünyanın en ölümcül virüsü tespit edildi
Marburg,Virüs,DSÖ

Afrika ülkesi Gana’da bu ay başında iki kişinin hayatını şiddetli ve ani gelişen bir enfeksiyon nedeniyle kaybetmesinin ardından dünyanın en ölümcül virüsü Marburg tespit edildi. DSÖ, laboratuvarların bu ayın başlarında açıklanan iki vakada enfeksiyonları doğrulamasının ardından Gana'da Ebola benzeri Marburg virüsü hastalığının ilk salgınını ilan etti.

VİRÜS EBOLA İLE AYNI AİLEDEN

Ebola ile aynı aileden gelen virüs, çok hız yayılma özelliğine sahip. Hastalık insanlara meyve yarasaları yoluyla yayılıyor, enfekte kişilerin vücut sıvıları ve yüzeyleriyle doğrudan temas yoluyla insanlar arasında bulaşıyor.  Gana'nın güney Ashanti bölgesinden her ikisi de ölen ve akraba olmayan iki hastadan alınan numunelerin ön analizi pozitif çıktı. DSÖ, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, BM sağlık ajansı laboratuvarının Gana'daki Noguchi Memorial Tıbbi Araştırma Enstitüsü'nün sonuçlarını doğruladığını söyledi.

DSÖ’DEN AÇIKLAMA

İlk vaka 26 Haziran'da hastaneye kaldırılan ve 27 Haziran'da ölen 26 yaşında bir erkekti. İkinci vaka ise 28 Haziran'da hastaneye giden ve aynı gün ölen 51 yaşındaki bir erkekti.

DSÖ Afrika Bölge Direktörü Dr. Matshidiso Moeti, "Sağlık yetkilileri hızla yanıt vererek olası bir salgına hazırlıklı olmak için çalışmalara başladı. Bu iyi haber çünkü acil ve kararlı bir eylem olmadan Marburg kolayca kontrolden çıkabilir. DSÖ sahada sağlık yetkililerini destekliyor ve şimdi salgın ilan edildiğine göre, müdahale için daha fazla kaynak topluyoruz" açıklamasını yaptı.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...