Tgrt Haber
30 Ağustos 2021 14:10

DSÖ'den Avrupa uyarısı: Aşılama düştü vakalar arttı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) koronavirüsün Avrupa'daki seyri üzerine uyarılarda bulundu. Avrupa'da aşılama düştü, vakalar arttı.

DSÖ'den Avrupa uyarısı: Aşılama düştü vakalar arttı
dünya sağlık örgütü,dsö,avrupa,koronavirüs,covid-19

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Covid-19'un Avrupa'daki son durumu ile ilgili uyarılarda bulundu. DSÖ Avrupa direktörü Hans Kluge, kıtadaki 33 ülkenin son 14 gününü inceledi, vaka sayılarında bir önceki 14'üne kıyasla yüzde 10'dan fazla arttığını belirtti.

Koronavirüsün bulaşma hızı hakkında derin endişe duyduğunu açıklayan Kluge, başlıca sebebinin yaz mevsiminde artan seyahatler olduğunu bildirdi. Avrupa'daki birçok hastanenin kapasitelerinin üzerinde çalıştığını söyleyen direktör, koronavirüs vaka sayılarının azaltılması ve can kayıplarının önlenmesi için halk sağlığı önlemlerinin kolaylaştırılması gerektiğini vurguladı.

Kluge, aşı üretimindeki yetersizliğin yanı sıra aşılara bazı bölgelerin erişemediğini, birçok kişinin aşıyı reddetmesiyle de mücadele ettiklerini belirtirken geçtiğimiz 6 haftada kıta Avrupası'nda aşılamanın yavaşladığını vurguladı.

Aşıdaki yavaşlamalara dikkat çeken DSÖ direktörü, koronavirüs ile mücadele için aşı üretiminin artırılması, dozların eşit şekilde paylaştırılması ve aşıya talebin sürüdürülmesi konularının en önemli üç unsur olduğu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...