Tgrt Haber
01 Aralık 2021 16:13

DSÖ'den beklenen Omicron (Nu) varyantı açıklaması: Yeni aşıya gerek yok

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Güney Afrika'da ortaya çıkan Omicron (Nu) varyantı ile ilgili açıklamalarda bulundu. DSÖ, Omicron varyantının ardından yeni koronavirüs aşısına gerek olmadığını, var olan aşılarda küçük ayarlamalar yapılması gerektiğini açıkladı.

DSÖ'den beklenen Omicron (Nu) varyantı açıklaması: Yeni aşıya gerek yok
dsö,dünya sağlık örgütü,omicron,nu varyantı

9 Kasım'da Güney Afrika'da ortaya çıkan Omicron (Nu) varyantı, 24 ülkeye yayıldı. Dünya Sağlık Örgütü'nden beklenen açıklama geldi. DSÖ, Covid-19'un yeni varyantı Omicron nedeniyle tetikte olunması gerektiğini belirtti. Örgüt, tespit edilen Omicron (Nu) varyantı vakalarının hafif seyrettiğini, ciddi bir vakaya ratlanmadığını açıkladı. DSÖ, yeniden aşı olmuş kişiler de dahil olmak üzere, maske takmanın ve hijyenin önemine dikkat çekti.

YENİ COVİD-19 AŞISINA GEREK YOK

Aşılar ile ilgili de konuşan Dünya Sağlık Örgütü, Omicron varyantının aşıların etkinliğini azalttığını söylemek için herhangi bir kanıt olmadığını aktardı.

DSÖ'den beklenen Omicron (Nu) varyantı açıklaması: Yeni aşıya gerek yok

DSÖ,  yeni koronavirüs aşısına gerek olmadığını, mevcut aşılarda yapılacak küçük ayarlamaların yeterli olabileceğini belirtti.

UĞUR ŞAHİN'DEN OMICRON (NU) AÇIKLAMASI

Öte yandan yeni varyant Omicron hakkında konuşan Pfizer/BioNTech aşısını bulan doktorlardan Uğur Şahin, varyant hakkında kesin bir sonuca iki hafta sonra genel verileri topladıktan sonra varabileceklerini söyledi. Yeni varyant Omicron nedeniyle herhangi bir korku duymaya gerek yok diyen Uğur Şahin, “Paniğe gerek yok. Varyantın çok farklı mutasyonları olduğunu biliyoruz. Aşının bu varyanta daha az etki sağladığını ama ağır hastalıktan da koruduğunu biliyoruz." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...