Tgrt Haber
30 Temmuz 2022 09:37 - Güncelleme : 30 Temmuz 2022 14:40

Dünya alarm veriyor!  Avrupa’da maymun çiçeğinden ilk ölüm!

Dünyada maymun çiçeği virüsü korku salmaya devam ediyor. Afrika’nın dışına sıçrayan ve dünyaya yayılan virüsten dolayı Avrupa’da ilk ölüm gerçekleşti. 

Dünya alarm veriyor!  Avrupa’da maymun çiçeğinden ilk ölüm!
Maymun çiçeği,DSÖ

Yakın zamanda Afrika’dan çıkarak diğer ülkelere hızla yayılmaya başlayan Maymun çiçeği virüsü, giderek yayılıyor. 30 Mayıs’ta Nijerya'da gerçekleşirken ilk ölümün ardından Avrupa’da da bir kişi virüsten kaynaklı olarak hayatını kaybetti.  30’u aşkın ülkede tespit edilen maymun çiçeği ile ilgili DSÖ tarafından ‘küresel acil durum’ ilan edildi.

ÖLÜM ORANI YÜZDE 3,2

AFP’de yer alan son habere göre ise Avrupa’da, maymun çiçeği kaynaklı ilk ölüm İspanya’da gerçekleşti. İspanya’dan sonra Brezilya da bir maymun çiçeği vakasının ölümle sonuçlandığını bildirdi ve böylece Afrika kıtası dışında virüs kaynaklı ölümler görülmeye başlamış oldu. Sağlık bakanlığının acil durum ve uyarı koordinasyon merkezine göre İspanya, 4 bin 298 kişinin virüse yakalandığı ve dünyanın bu salgından en kötü etkilenen ülkelerinden biri.

Merkezi bir raporda, "Mevcut bilgilerine sahip olunan 3 bin 750 maymun çiçeği hastasından 120 vaka hastaneye kaldırıldı ve bir vaka öldü (yüzde 3,2)" denildi.

KÜRESEL ACİL DURUM

Brezilya sağlık bakanlığı, çoğunlukla ülkenin güneydoğusunda bulunan Sao Paulo ve Rio de Janeiro eyaletlerinde olmak üzere bine yakın maymun çiçeği vakası kaydetti. Hastalığın erken belirtileri arasında yüksek ateş, şişmiş lenf bezleri ve su çiçeği benzeri döküntü bulunuyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) geçen cumartesi maymun çiçeği salgınını küresel bir sağlık acil durumu ilan etmişti. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, mayıs ayının başından bu yana Afrika dışında, dünya genelinde 18 binden fazla vaka tespit edildi.

Kaynak: AFP
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...