Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Eylül 2021 10:54

Dünya Sağlık Örgütü'nden sevindirici haber: Vakalarda düşüş var

Dünya Sağlık Örgütü'nden sevindirici haber geldi, vakalarda ilk büyük düşüş tespit edildi.

Dünya Sağlık Örgütü'nden sevindirici haber: Vakalarda düşüş var
dünya sağlık örgütü,dsö,vaka,covid,koronavirüs

Dünya Sağlık Örgütü, haftalık koronavirüs raporunu paylaştı ve hemen ardından güzel haber geldi. Rapora göre, tüm dünyada geçtiğimiz hafta 4 milyon Covid-19 vakası kaydedildi, iki aydan fazla süredir yeni enfeksiyon sayısındaki ilk büyük düşüş görüldü. 

Dünya Sağlık Örgütü haftlık 4,4 milyon yeni vakanın kaydedildiğini, dünyadaki her bölgenin bir önceki haftaya kıyasla Covid-19 vakalarında bir düşüş gördüğünü belirtti. Dünya genelinde can kayıplarının da haftalık 62 bin seviyelerine gerilediğini belirtti. DSÖ, en keskin düşüşün ise Güneydoğu Asya'da görüldüğünü açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü'nden sevindirici haber: Vakalarda düşüş var

Öte yandan Afrika kıtasındaki can kayıplarında ise tam tersi olarak 7'lik bir artış gözlemlendi. DSÖ'nün raporuna göre, 180 ülkede ise Delta varyantı görüldü. Ayrıca çocukların ve gençlerin yetişkinlere göre Covid-19'dan daha az etkilenmeye devam ettiğiğ, hastalık nedeniyle 24 yaş altındakilerin ölümlerinin küresel ölümlerin yüzde 0,5'inden daha azını oluşturduğunu belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...