Tgrt Haber
28 Nisan 2014 17:21

Elektronik sigara içimi artıyor

Sigara tüketimine karşı mücadele eden Action on Smoking and Health adlı örgüt için 12 bin kişiyle görüşülerek yapılan araştırmaya göre, elektronik sigara kullananların üçte ikisi tiryaki, diğerleriyse eski tiryaki.

Elektronik sigara içimi artıyor
elektronik sigara, sigara kullananlar, sigara, nikotin, Genel sağlık haberleri, Genel sağlık,

60 milyon nüfuslu İngiltere'de yaklaşık 10 milyon kişinin sigara içtiği tahmin ediliyor. Örgüte göre araştırmadaki en çarpıcı verilerden biri, eskiden sigara içenlerin yarıdan fazlasının elektronik sigarayı denemesi. 2010'da bu oran yüzde 8'di. ASH'in araştırmasına göre sigara tiryakileri arasında elektronik sigara kullananların oranı 2010'da yüzde 2,7 idi. Şimdi bu oran yüzde 17,7'ye çıktı. ASH Başkanı Deborah Arnott, "Elektronik sigara kullananların sayısındaki bu muazzam artış, tiryakilerin sigarayı bırakmak için hızla bu cihazlara yöneldiğine işaret ediyor" dedi. Bir başka araştırmaya göre de İngiltere'de sigarayı bırakmak isteyenler arasında elektronik sigara, nikotin bandı ve çikletlerinden daha fazla tercih ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...