Tgrt Haber
03 Aralık 2021 16:27

Aşılarla ilgili çarpıcı araştırma! İşte en yüksek koruma sağlayan 2 aşı!

İngiltere’de bilim insanları üçüncü doz aşılar üzerinden en yüksek koruma sağlayan aşıları belirledi. Araştırma yedi farklı koronavirüs aşısı üzerinde yapıldı.

Aşılarla ilgili çarpıcı araştırma! İşte en yüksek koruma sağlayan 2 aşı!
Omicron Nu varyantı,En fazla koruyuculuğu olan aşılar,Biontech

İngiltere’de ilk kez yapılan çalışmada, koronavirüs aşıların 3’üncü dozları değerlendirildi ve en yüksek koruma sağlayan aşılar belirlendi.  Değerlendirmeye alınan 7 farklı aşının Covid'e karşı bağışıklığı güçlendirdiği görüldü.  Araştırmacılar, 3. doz aşının, Omicron varyantı kaynaklı ölüm ve ağır hastalıkları engelleme konusunda koruma sağlayacağına dair işaretler olduğunu söyledi.

EN ETKİLİ KORUMA SAĞLAYAN AŞILAR! 

7 aşı üzerinde yapılan araştırmada, Pfizer ve Moderna koruma sağlayan en etkili aşı olduğu belirlendi. Pfizer'ın yarım dozunun bile bağışıklığı güçlendirmek için kullanılabileceği belirtildi. Pfizer, halka hatırlatıcı aşı yapılmasının, yıllık olarak gerçekleşebileceğini öngörüyor. Hatırlatıcı aşı olarak tanımlanan 3. doz, enfeksiyon riskini yüzde 93'ten fazla azaltıyor
İngiltere hükümeti, gelecek iki yılda yapılmak üzere 114 milyon doz ekstra aşı siparişi verdi. 

Aşılarla ilgili çarpıcı araştırma! İşte en yüksek koruma sağlayan 2 aşı!

7 AŞI TESTE ALINDI

Southampton Üniversitesi tarafından yapılan ve Lancet Dergisi'nde sonuçları yayımlanan araştırmaya 3 bin kişi katıldı. AstraZeneca veya Pfizer'la ikinci dozlarını olan deneklere, üç ay sonra 3. dozları yapıldı. 3. doz olarak 7 aşı teste alındı. Deneklere yapılan, Oxford-AstraZeneca, Pfizer-BioNTech, Moderna, Novavax, Janssen, Curevac ve Valneva aşılarının tamamı bağışıklık seviyesini yükseltti.

İKİ AŞIDAN TAM KORUMA

Yapılan değerlendirmede mRNA tipi aşılar olan Moderna ve Pfizer'ın daha fazla antikor ve T hücresi oluşturduğu gözlemlendi. Araştırmacılar, 3. doz ile birlikte mevcut tüm varyantlara güçlü bir bağışıklık gözlemledi. Aynı durumun, Omicron varyantı için de gerçekleşmesi umuluyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...