Tgrt Haber
04 Ocak 2015 17:08

Ender Saraç'dan 'Kırmızı et' uyarısı

Ünlü doktor Ender Saraç, son zamanlarda üzerinde spekülasyon yapılan 'Kırmızı et' konusunda çarpıcı mesajlar verdi.

Ender Saraç'dan 'Kırmızı et' uyarısı
Ender Saraç, kırmızı et, tgrt haber,

TGRT Haber TV'de yayınlanan "Ercan Gürses'le Haftasonu" programına konuk olan Saraç, bazı profesörlerin insanları sınırsız kırmızı ete yöneltmesini eleştirerek, "Aşırı et tüketimi insanı agresif bir mahluk haline getirir. Etin yenmesi gerekir. Bunda sorun yok. Ama miktarını serbest bırakmak doğru değil" dedi.
"HER GÜN TAM BUĞDAY EKMEĞİ"
Ekmeği yasaklayan profesörlere de tepki gösteren Doktor Ender Saraç, "Ben her gün iki üç dilim tam buğday ekmeği tüketiyorum. Bunu mutlaka yesinler. Alzheimerden korur. Beyaz ekmeğin tüketmektense kaçınsınlar. Ama çavdar ekmeği iyidir" dedi.
"MEYVE CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR"
Içindeki fruktoz yüzünden meyve konusunda insanların kafasının bulandırılmasının doğru olmadığına da dikkat çeken Saraç, "Meyve mutlaka tüketilmeli. Mesela vişne. Mesela Trabzon hurması. Hatta ve hatta muz. Unutmayın. Yararı olmasaydı Allah bunu yara tmazdı. Taze sebze ve özellikle meyve tüketmek cildi güzelleştirir" diye konuştu.
"ZAYIFLAMAK İÇİN, GREYFURT VE ELMA SİRKESİ"
Doktor Ender Saraç kilo vermek isteyenlerin greyfurt tüketmelerini önerdi. Saraç greyfurt dışında kilo vermeye yardımcı olanak elma sirkesi ve kekik suyunun da tüketilebileceğini dile getirdi. Ancak Saraç'a göre kekik suyu yüksek kolestrol hastaları için uygun değil.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...