Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Mart 2018 12:01

Engellilik durumu kalıcı ise sürekli rapor şart

Geçtiğimiz haftalarda bazı hastanelerin verdiği engelli raporlarının sahte olduğunun ortaya çıkmasının ardından suç duyurusunda bulunan Sağlık Bakanlığı, bu defa da engelli sağlık kurulu raporları düzenlenmesi sırasında geçerlilik süresi konusunda tereddütler yaşandığını tespit etti.

Engellilik durumu kalıcı ise sürekli rapor şart
engelli raporu,,engelli raporu alımı,,engelli raporu geçerlilik süresi,,engelli raporu düzenlemesi,,kalını engellilik,,engellilik durumu,,sağlıkkurulu raporu,

Damla Peker / Türkiye Gazetesi / Sağlık Bakanlığı, engelli raporu vermeye yetkili tüm sağlık kuruluşlarını bir genelge ile uyardı. Yayımlanan genelgede şu ifadelere yer verildi: Bireyin uzuv ve organ kaybı gibi engel durumunun sabit kalması veya artması hâlinde sürekli rapor düzenlenmeli. Yeni bir engel durumunun ortaya çıkması veya mevcut engellilik durumunda bir değişiklik meydana gelmesi hâlinde, branş hekiminin sağlık kuruluna sevki uygun görmesi üzerine süre aranmaksızın engellilik durumu yeniden değerlendirilir ve yeni bir rapor düzenlenir.  Bireyin engel durumunun ilaç tedavisi, cerrahi tedavi veya rehabilitasyon uygulamaları ile zaman içinde azalma ihtimali olduğu ve hastalık bulgularının tam olarak görülemediği hâllerde süreli rapor düzenlenmesi gerekir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...