Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Haziran 2021 15:09

Bakan Koca açıkladı: Delta Türkiye'de 134 kişide görüldü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Partili milletvekillerini ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerini TURKOVAC aşısı hakkında bilgilendirdi. Türkiye'de görülen Delta varyantı sayısını da açıkladı.

Bakan Koca açıkladı: Delta Türkiye'de 134 kişide görüldü
fahrettin koca,delta varyantı,koronavirüs,turkovac

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti Genel Merkezi’nde AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım başkanlığında düzenlenen toplantıda milletvekillerini ve MKYK üyelerini bilgilendirdi.

Bakan Koca, sağlık politikaları, 1 Temmuz itibarıyla başlayacak normalleşme süreci, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini duyurduğu Faz-3 aşamasına geçilen TURKOVAC aşısına ilişkin çalışmalar hakkında milletvekillerine ve MKYK üyelerine bilgi verdi.

Basına kapalı gerçekleşen toplantı yaklaşık 3 buçuk saat sürerken, toplantının ardından herhangi bir açıklama yapılmadı. Bakan Koca, Delta varyantının Türkiye'de 134 kişide görüldüğünü de açıkladı.

DELTA VARYANTI HIZLA YAYILIYOR

Delte varyantı ilk kez Hindistan'da görüldü. Delta'yı diğer caryantlardan ayıran ise yayılma hızı oldu. Diğer varyantlara oranla çok daha hızlı yayılan Delta'nın en çok akciğerlere zarar verdiği ortaya çıktı. Amerika ve İngiltere'yi etkisi altına alan Delta varyantı diğer ülkeler için de tehlike oluşturuyor. 

AŞILAR VARYANTLARA ETKİLİ

BionTech'in çevrimiçi yıllık genel toplantısında konuşan Uğur Şahin, BioNTech-Pfizer korona aşılarının yeni ortaya çıkan varyantlar karşısında da etkili olduğunu şu sözlerle belirtti:

"Şu anda aşımızı mevcut varyantlara uyarlamanın gerekli olduğuna dair bir kanıt yok."

Şahin, yeni varyantlar hakkında giderek daha fazla bilgi sahibi olduklarını söylerken varyantların ortaya çıkmasının nedeninin ise aşılananların bağışıklığının zamanla düşmesinden kaynakladığını dile getirdi. 2021 yılında 3 milyar doz aşı üretmeyi hedeflediklerini söyleyen Şahin, gelecek sene bu sayının artacağını da sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...