Tgrt Haber
18 Ağustos 2022 09:42 - Güncelleme : 18 Ağustos 2022 09:48

Florida’da bir kişi istiridye yedikten sonra öldü

Florida’da ünlülerin uğrak yeri olduğu restoranda bir kişi istiridye yedikten sonra bakteriyel enfeksiyondan hayatını kaybetti.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Daily Mail
Florida’da bir kişi istiridye yedikten sonra öldü
İstiridye yemeği,Vibrio bakterisi

Florida’da deniz ürünleriyle ünlü Rustic Inn Crabhouse’de istiridye yiyen bir kişi bakteriyel enfeksiyondan hayatını kaybetti. Restoranda komi olarak çalışan kişi, istiridye yedikten sonra rahatsızlandı. Şikayetlerinin artması üzerine hastaneye kaldırılan kişi hayatını kaybetti.  Çiğ istiridye ya da deniz ürünlerinden bulaşan vibrio adlı bakteri her üç kişiden birinin ölmesine neden oluyor. Restoran müdürü Gary Oreal, daha önce böyle bir durumla karşılaşmadıklarını belirterek “Milyarda bir görülen bir durum. Biz bir aile restoranıyız ve bu bizim için son derece üzücü bir durum. Çalışanımızın başına gelenler çok talihsiz. Hayatım boyunca istiridye yedim ve yemeye de devam edeceğim. Ama bunu yaptığınızda kendinizi riske atıyorsunuz” dedi. 

ÜNLÜLERİN UĞRYAK YERİ 

Florida Sağlık Bakanlığı'ndan sağlık görevlileri restoranı ziyaret etti ve incelemeden restorandın hizmet vermeye devam etmesi yönünde karar verdi.  Servis edilen istiridyeler Louisiana körfez bölgesinden sağlanıyor.  Fort Lauderdale sahilinde önemli bir merkez olan Rustic Inn, 50 yılı aşkın süredir hizmet veriyor ve sarımsaklı yengeç yemeği ile ünlü. Ünlü Lebron James'in yanı sıra Rob Kardashian ve Blac Chyna da dahil olmak üzere birçok ünlünün uğrak yeri. 

VİRÜSÜ KAPAN 3 KİŞİDEN BİRİ ÖLÜYOR

Vibriosis hastalığını tetikleyen vibrio bakterisi, genellikle çiğ veya az pişmiş deniz ürünlerini yemekten kaynaklanıyor. Hastalar normalde bakterileri aldıktan sonraki ilk 24 saat içinde sulu ishal, karın krampları, mide bulantısı ve kusma yaşıyor ve semptomlar üç gün sürüyor. Ancak Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), birinin bağışıklık sistemi zayıf olmadığı sürece ciddi virüsün ölüme neden olmasının nadir olduğunu ifade ediyor. Bakteri kapan üç kişiden biri enfeksiyondan ölüyor. 
Amerika Birleşik Devletleri'nde her yıl yaklaşık 100 kişi bakteri enfeksiyonundan ölüyor.

 

Kaynak: Daily Mail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...