Tgrt Haber
29 Temmuz 2021 12:07

Google'ın ofise dönüş şartı: Koronavirüs aşısı

Dünyanın birçok yerinde tartışmalara neden olan aşı zorunluluğu yaptırımında son olarak Google, çalışanlarına ofise dönmeden önce aşı yaptırma zorunluluğu getirdi.

Google'ın ofise dönüş şartı: Koronavirüs aşısı
google,aşı,covid-19,koronavirüs

Koronavirüs pandemisinde Delta varyantıyla beraber vakalar giderek artarken birçok ülke aşı zorunluluğunu tartışıyor. Bazı ülkelerde kafe ve restoranlara giriş için aşı şartı getirilirken Google, bu şartı ofis çalışanları için getirdi. ABD'li teknoloji devi Google'ın CEO'su Sundar Pichai, ofislerde çalışan herkes için koronavirüs aşısı yaptırmanın zorunlu olduğunu açıkladı.

Google'ın ofise dönüş şartı: Koronavirüs aşısıUygulamanın ilk olarak önümüzdeki haftalarda ABD'de başlayacağını belirten Pichai, daha sonra tüm ofislerde geçerli olacağını kaydetti. Pichai ayrıca uygulamanın, Google temsilciliklerinin bulunduğu ülkelerdeki düzenlemeler ve aşıya erişilebilirlik durumuna göre hayata geçirileceğini ifade etti.

İSTEYEN KALICI OLARAK EVDEN ÇALIŞACAK

Delta mutasyonunun vaka sayılarında artışa yol açması nedeniyle ofislere dönüşü 1 Eylül'den 18 Ekim'e erteleyen Google, özel durumdaki kişilerin 2021 yılı sonuna kadar evden çalışmak için başvurabileceğini, herhangi bir çalışanının ise isterse kalıcı olarak evden çalışmak için başvuruda bulunabileceğini belirtti.

Öte yandan Google'ın dünya genelinde 144 bin çalışanı bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...