Tgrt Haber
25 Aralık 2013 13:53

Göz bozukluğu başarısızlık nedeni

Op. Dr. Lokman Balyen, okula giden çocukların ve gençlerin başarısızlığının gözlerinde oluşan görme bozukluklarından kaynakladığı söyledi.

Göz bozukluğu başarısızlık nedeni
başarısız olan ve görme kaybı yaşayan çocuk,Göz tembelliği, şaşılık, miyopi, hipermetropi ve astigmatizmanın çocuklarda,görme bozukluklarının görülme sıklığı,

Op. Dr. Lokman Balyen, derslerinde başarısız olan ve görme kaybı yaşayan çocuk ve gençler ile ilgili İHA muhabirine önemli açıklamalarda bulundu. Göz tembelliği, şaşılık, miyopi, hipermetropi ve astigmatizmanın çocuklarda en sık görülen göz sorunları olduğunu belirten Balyen, mevcut sorunların çözümü için erken teşhis ve tedavinin şart olduğunu söyledi.
Op. Dr. Balyen, “Aksi takdirde görme bozukluklarının görülme sıklığı ve derecesi yaşa bağlı olarak artıyor, teşhisi konulmayan göz tembelliği ve şaşılık ayrıca miyopi, hipermetropi ve astigmatizma gibi kırma kusurları ihmal edildiğinde okul çağındaki çocuklarda okul başarılarını olumsuz yönde etki ediyor. Bu yüzden okul çağındaki çocukların yılda en az bir defa göz muayenesi olmaları gerekmektedir” dedi.
Göz tembelliğinin bir halk sağlığı problemi olarak algılanması gerektiğini belirten Balyen, bu bağlamda hem ekonomik açıdan ucuz, hem de tedavi açıdan daha etkili olan okul öncesi dönemde göz taramaları yapılmasının büyük önem taşıdığını kaydetti. Dr. Balyen, “Bu perspektif ile, bu algı ve bu bilgi ile göz tembelliğinin erken teşhisi ve tedavisi konusunda çaba göstererek çözüm üretmek gerekir. Şüphesiz çocukların sosyalleşmesinde etkili olan iki kurum, okul ve ailedir.Çocuğun okuldaki adaptasyonu ve başarısı için sınıf öğretmeni, psikolog, okul yönetimi, aile ve çocuk arasındaki sağlıklı diyalog ve iletişimin olması çok büyük önem taşıyor. Özellikle sınıf öğretmeni ve ailenin planlı, projeli, sistemli, stratejili ve sağlıklı işbirliği içinde olmaları gerekir. Her açıdan çocuk ile ilgili bilgilerin sınıf öğretmeni tarafından toplanıp, analiz ve sentez edilip, değerlendirilmesi gerekir. Bu perspektifle hem okul yönetimi hem de anne-babalar bu bilgi ve algı ile idrak ve tasavvur etmeleri gerekir” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...