Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Ekim 2021 16:09

Göz kararması neden olur? Göz kararmasının sebebi nedir, hastalık belirtisi olabilir mi?

Göz kararması birçok kişinin yaşadığı ve sebebi merak edilen bir sağlık problemidir. Peki, göz kararması bir hastalığın habercisi olabilir mi? Göz kararması neden olur? Göz kararması sık sık yaşanıyorsa ne yapılmalı? Göz kararması nasıl geçer? Detaylar haberimizde!

Göz kararması neden olur? Göz kararmasının sebebi nedir, hastalık belirtisi olabilir mi?
göz kararması,sağlık,göz,tansiyon,doğal kür,göz sağlığı

"Göz kararması neden olur, göz kararmasına sebep olan hastalıklar nelerdir?" sorularının cevabı birçok kişi tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Yorgunluk, uyku düzensizliği, uykusuzluk gibi nedenlerle de yaşanabilen göz kararmasının altında yatan temel neden nedir? Ani göz kararması hangi hastalığın sinyallerini veriyor olabilir? Göz kararmasıyle ilgili merak ettikleriniz her şey haberimizde...

GÖZ KARARMASI NEDEN OLUR?

Göz kararması birden fazla nedene bağlı olarak meydana gelebilir. Herkeste farklı nedenlerle oluşan göz kararması, daha önce yaşanan hastalıklardan dolayı da oluşmaktadır. Aniden göz kararmasının sebepleri:

  • Yüksek sıcaklıkta kalma
  • Vücutta mineral dengesinin bozulması
  • Ani tansiyon değişimi
  • Şeker seviyesinin değişmesi
  • Yoğun su kaybı
  • Bazı ilaçların kullanımı
  • Tiroid bozukluğu
  • Yoğun tempoda çalışmak ve stres içinde olmak
  • Migren olabilir. Ani göz kararmasının sebebini öğrenmek için yapılması gereken en önemli şey, göz kararmasının devam etmesi halinde doktora danışmaktır. 

GÖZ KARARMASI NEDİR?

Göz kararması, yoğun tempoda çalışan ve masa başında çalışan kişilerde daha sık görülen bir rahatsızlıktır. Uzun süre oturan ve birden ayağa kalkanların beynine kan birden yükselir. Bu sebeple, birkaç saniyelik karanlık görme durumu yaşanır. Göz kararması adı verilen rahatsızlık anlık karanlık görme halidir. Genellikle tansiyon düşmesine ve yükselmesine bağlı olarak yaşanan göz kararması, bireysel faktörlere göre çeşitli nedenlerle de oluşabilir.

Göz kararmasının tekrar etmesi ve sürmesi halinde doktora görünmeniz ve bir an önce önlem almanız gerekmektedir. Aksi durumda ani göz kararması anlık bayılmalar sonucunda üzücü kazalar meydana sebep olabilir.


GÖZ KARARMASINA İYİ GELEN 5 BİTKİSEL ÇÖZÜM

1)Salatalık

Göz kararmasının nedenlerinden biri vücudun susuz kalmasıdır. Bu sorunu çözmek için vücudun su dengesini korumanız gerekir. Gün içinde salatalık tüketerek, yüksek oranda su içeren bu besinden faydalanabilirsiniz çünkü salatalık, susuzluğu gideren vücut hücrelerini yenileyen bir besindir.

2) Meyve Dilimli Su
Göz kararmasından uzak kalmak için bolca su içmelisiniz. Eğer su içmeyi unutuyorum diyenlerdenseniz kendinize bir su şişesi hazırlayın ve içine dilediğiniz meyvelerden birer dilim ekleyebilirsiniz. Meyve dilimli su sayesinde hem göz kararmasını önlemiş olursunuz hem de su içme alışkanlığı kazanabilirsiniz. Gün içinde içmeniz gereken su miktarı 2.5 litre ile 3 litre arasında olduğu için bolca su içmeniz tavsiye edilir.

3) Domates Suyu
Domates suyu göz tansiyonu ve göz kararması için önerilen sağlıklı kürlerden biridir. Taze domateslerin suyunu sıkarak her sabah içmeniz sağlığınız açısından iyi oalcaktır. Eğer sık sık göz kararması yaşıyorsanız, vücudun tansiyon dengesini korumak için sabahları 1 bardak domates suyu içerek güne başlayabilirsiniz fakat bu uzun süren bir rahatsızlıksa mutlaka doktora görünmelisiniz.

4) Çörek Otu
Mineral dengenizi korumanız için çörek otu önemli bir yer tutar. Çörek otu göz kararmasını önleyen faydalı bir bitkidir. Kahvaltıda ve sabahları çörek otu tüketmeniz önerilir. Özellikle de yoğun tempoda çalışan biriyseniz, ufak bir saklama kutusunda çörek otunu yanınıza taşıyabilirsiniz. Göz kararmasını önlemek adına gün içinde zaman zaman yarım çay kaşığı çörek otu tüketebilirsiniz.

5) Havuç
Göz sağlığını koruma söz konusu olduğunda havuç hemen kendini hatırlatır. Göz kararması konusunda da havuç faydaları ile dikkat çeker. Salatalarda, yemeklerde bol bol C vitamini kaynağı havuç kullanabilirsiniz. Havuç suyu tüketerek göz kararması probleminin önüne geçebilirsiniz.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...