Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Aralık 2013 09:12

Grip aşısı erkeklerde daha az etkili

ABD'deki Stanford Üniversitesi'nde yapılan araştırma, grip aşısının erkeklerde daha az etkili olduğunu gösterdi.

Grip aşısı erkeklerde daha az etkili
grip aşırısı, erkeklerde daha az etkili, aşının etkisi, grip,

Grip aşısının kadınlarda, erkeklere göre daha etkili olduğu belirlendi. ABD'deki Stanford Üniversitesi'nden bilim adamlarının araştırması, erkeklik hormonu testosteron nedeniyle grip aşısının erkeklerde daha az etkili olduğunu gösterdi. Araştırma, kadınların gribe karşı daha fazla antikor ürettiğini ortaya koydu. Testosteronun daha yüksek olduğu erkeklerde, bu hormonun bağışıklık sistemini bloke ettiği, bu nedenle grip aşısının erkeklerde daha az etkili olduğu vurgulandı. Bilim adamları, erkeklerin bakteriyel, viral ve parazit enfeksiyonlarına kadınlardan daha "açık" olduğunun, erkeklerin bağışıklık sisteminin sarı humma, kızamık ve hepatit aşılarına daha az tepki verdiğinin bilindiğini ancak araştırma sonuçlarının bunun nedenine ışık tuttuğunu açıkladı.  
İlk kez testosteron seviyesi, genlerin işlevi ve bağışıklık sistemi arasındaki bağlantının ortaya koyulduğu araştırmanın sonuçları, Amerikan PNAS dergisinde yayımlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...