Tgrt Haber
13 Temmuz 2022 15:40 - Güncelleme : 13 Temmuz 2022 16:43

Günde iki kere tüketerek ağız kokusundan kurtulun! Mideyi çalıştıran, hazmı kolaylaştıran içecek!

Sağlıklı besinlere olan erişimimizin zorlaştığı günümüzde doğal yiyecek ve içecekler oldukça önem kazandı. Özellikle mide kaynaklı hastalıklara sahip olan kişiler için doğal beslenme şeklinin ve tüketilmesi elzem bazı ürünlerin önemi büyük. Son dönemde yüzlerce çeşidiyle karşılaştığımız kahve çeşitlerinden bir tanesi var ki hem geçmişten gelen doğal bir antioksidan, hem de ağız kokusunu yok eden bir ilaç niteliği taşıyor.

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Günde iki kere tüketerek ağız kokusundan kurtulun! Mideyi çalıştıran, hazmı kolaylaştıran içecek!
dibek kahvesi,türk kahvesi,kahve,sağlıklı kahveler

DİBEK KAHVESİNİN ÖZELLİĞİ

Dibek Kahvesi ismini pişirme şeklinden değil dibek taşının içerisinde öğütmesinden almıştır. Dibek, “dövülmüş olan” anlamına gelen, taştan veya tahtadan yapılmış havandır. Büyükten küçüğe doğru farklı boyutları vardır. Kısaca değirmen taşı olarak adlandırılan dibek, köylerde tahılları un haline getirmek için kullanılan içi çukur bir taştır.

DİBEK KAHVESİ FORMÜLÜ

DibekKahvesi türlü malzemelerin karıştırılmasıyla ortaya çıkan bir karışım kahvesidir ve her markanın kendine has karışım formülleri vardır. Dibek kahvesi geleneksel olarak; öğütülmüş kahve çekirdekleri, tarçın, keçiboynuzu tozu, salep, mahlep ve kakulenin, çikolata ve kremayla oluşturulan bir karışımıdır. Klasik Türk kahvesinden daha az kahve içermesi sebebiyle daha yumuşak bir içime sahiptir ve lezzeti yüksektir.

Günde iki kere tüketerek ağız kokusundan kurtulun! Mideyi çalıştıran, hazmı kolaylaştıran içecek!

DİBEK KAHVESİ İLE TÜRK KAHVESİ ARASINDAKİ FARK

Dibek Kahvesi’yle Türk Kahvesi’ni ayıran en önemli özelliklerden biri de pişirme yöntemidir. Eskiden Türk kahvesi soğuk suyla cezvede ve ocakta pişiriliyordu.  Şimdilerde kahbe makineleri buı yöntemin yerini aldı. Dibek kahvesi ise Türk kahvesi gibi normal cezvede hazırlanıyor ama aslında onun da orijinali oldukça farklı. Dibek kahvesi, orijinalinde kömürlü ateşli sobalar üzerinde pişiriliyor ve soğuk su yerine sıcak su ilave ediliyor.

Günde iki kere tüketerek ağız kokusundan kurtulun! Mideyi çalıştıran, hazmı kolaylaştıran içecek!

DİBEK KAHVESİNİN FAYDALARI

Ağız kokusunu önler

Mideyi çalıştırır

Dibek kahvesi hazmı kolaylaştırır

Kanseri önler

Parkinson hastalığının düşmanıdır

Safra taşlarını yok eder

Kolesterolü düşürür

Ağrı kesicidir

Cildi korur

Sindirimi kolaylaştırır

Tokluk hissi verir

Depresyonu önler

Şeker hastalığını oluşmadan önler

Hafızayı güçlendirir

Günde iki kere tüketerek ağız kokusundan kurtulun! Mideyi çalıştıran, hazmı kolaylaştıran içecek!

DİBEK KAHVESİ NASIL YAPILIR?

Cezvenize kişi başına için 1 fincan su ve 1 ölçek dibek kahvesi ekleyin.

İsteğe göre şeker ilave ederek ateşe koymadan önce karıştırın.

Ateşin üzerine alıp kısık ateşte karıştırmaya devam edin.

Kahveniz kaynamaya başladığında servis edebilirsiniz.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...