Tgrt Haber
05 Ekim 2022 12:10 - Güncelleme : 05 Ekim 2022 12:22

Güzellik salonlarına milyonluk 'estetik' cezası

Ticaret Bakanlığı, ‘botoks, dudak renklendirme, dolgu' gibi cerrahi yöntemler uygulayan işletmelere ceza yağdırdı. 9 güzellik salonuna yaklaşık 1,5 milyon lira para cezası kesti.

Güzellik salonlarına milyonluk 'estetik' cezası
estetik cezası,ticaret bakanlığı

Botoks, dudak renklendirme, dolgu gibi cerrahi işlemleri güzellik salonlarında yapanlara karşı ticaret bakanlığını harekete geçti. Bakanlık 9 güzellik salonuna 1.4 milyon lira para cezası kesti.

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, internet üzerinden reklam veren güzellik salonlarında tıbbi işlem yapıldığını da ortaya çıkardı. Güzellik salonlarında "botoks, dudak renklendirme, dolgu, çatlak ve akne tedavisi, buz lazer epilasyon, gençlik aşısı PRP, estetik" gibi tıbbi işlemlerde yapıldığı belirlendi.

Her bir güzellik salonuna 155 bin 712'şer lira olmak üzere toplamda 1,4 milyon lira idari para cezası kesen Bakanlık yapılan reklamlara da durdurma kararı verdi. Bakanlık ayrıca, sağlık mevzuatının izin verdiği sınırı aşarak reklam yapan bir doktorada 114 bin 326 lira idari para cezası kesti. Bakanlık, tıbbi işlemler doktor kontrolünde ve sağlık kuruluşlarında yapılmalıdır hükmüne vardı.

TIBBİ İŞLEMLER GÜZELLİK SALONUNDA YAPILAMAZ

"Güzellik salonunda tıp fakültesi diploması olan biri çalışsa bile, tabip yetkisinde olan tıbbi işlemler güzellik salonunda yapılamaz. Bu hususa uymadığı tespit edilen kişiler hakkında ilgili mevzuat hükümleri uygulanır. Söz konusu tıbbi işlemler doktor kontrolünde ve sağlık kuruluşları bünyesinde uygulanmalıdır"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...