Tgrt Haber
07 Eylül 2022 15:47 - Güncelleme : 07 Eylül 2022 16:24

Hastanede skandal: Hademenin doğum yaptırdığı bebek sakat kaldı iddiası!

İddiaya göre, 15 Ağustos’ta Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki devlet hastanesine doğum yapmak için giden Şevval Sarıgöz’ün doğumuna doktor yerine temizlik görevlisi ve 2 ebe girdi. Doktor olmadan başlayan doğumda hademeden yardım alan 2 ebe, bebeğe baskı uygulayarak kolunun sakat doğmasına sebep oldu.

Hastanede skandal: Hademenin doğum yaptırdığı bebek sakat kaldı iddiası!
doğum,bebek,iddia

15 Ağustos’ta Osmaniye’de bulunan Kadirli Devlet Hastanesi’ne giden Şevval Sarıgöz’ün doğumu, iddiaya göre 1 temizlik görevlisi ve 2 ebe tarafından gerçekleştirildi. Doğumu doktor gelmeden başlatan ebeler bu esnada temizlik görevlisinden de yardım aldılar. Çocuğun doğması için Şevval Sarıgöz’ün karnına baskı uygulayan temizlik görevlisi doğumu yaptırdı. Ancak doğumdan sonra sancıları artan Sarıgöz’ün plasenta kesesinin bebekle birlikte çıkarılmadığı anlaşıldı. Kadın Doğum Uzmanı doktor, Şevval Sarıgöz’ü ameliyata alarak plasenta kesesini ameliyatla çıkardı. Ancak bebeğin bazı uzuvlarını oynatmadığı fark edilince başka bir hastaneye sevk edildi.

DOKTORLAR, BEBEĞİN YÜZDE 90 SAKAT KALACAĞINI BELİRTTİ

Kadirli ilçesindeki özel bir hastaneye sevk edilen bebek burada 8 gün yoğun bakım ünitesinde kaldı. Ardından da Adana Şehir Hastanesine sevk edildi. Adana Şehir Hastanesi Çocuk Nöroloji Bölümü'nde yapılan ilk tetkiklerde bebeğin doğum esnasında sinir hücrelerinin koparıldığı ve sağ kolunun yüzde 90 oranında sakat kalacağı belirlendi.

Hastanede skandal: Hademenin doğum yaptırdığı bebek sakat kaldı iddiası!

“BU DOĞUMA GİRENLERİN HEPSİNDEN ŞİKAYETÇİYİM”

İkinci çocuğunu doğuran anne Şevval Sarıgöz doğum esnasında temizlik görevlisinin karnına şiddetli şekilde baskı uygulamasından dolayı bebeğin kolları ve vücut bölgesinde morluklar içerisinde doğduğunu belirterek, “Doğuma doktor gelmedi. 2 ebe ve 1 temizlikçi bana doğum yaptırdı. Doğum bitti benim rahatsızlığım devam edince doktor geldi. Bebek kesesini içeride bırakmışlar ameliyata alındım. Kese ameliyatla çıkarıldı. Bebeğim şu anda 20 günlük ve sağ kolu tutmuyor. Adana’da doktorlar yüzde 90 sakat kalır dediler. Bizimle hiç kimse hastanede ilgilenmedi" diye konuştu.

Ömer Sarıgöz ise, “Eşimin doğumunda ihmal var. Bu doğuma girenlerin hepsinden şikayetçiyim” dedi. Kadirli Devlet Hastanesi yetkilisi ise konuyla ilgili doğum başladığında doğuma giren ebelerin doktoru çağırmadıklarını ve doğumu yaptırdıklarını, ayrıca ebelerin doğum yaptırma yetkisinin olduğu ancak zor doğumlarda doktora haber verilmesi gerektiğini belirterek olayla ilgili sorumlular hakkında soruşturma başlattıklarını bildirdi.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...