Tgrt Haber
14 Aralık 2016 10:02

Hamilelikte bel ve sırt ağrısı neden olur, nasıl geçer?

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Banu Çiftçi, hamilelikte sırt ağrısı ve bel ağrısı ile ilgili bize şu bilgileri veriyor:

Hamilelikte bel ve sırt ağrısı neden olur, nasıl geçer?
hamilelik,bel,sırt,

Hamilelikte sırt ve bel ağrısı çok yaygın görülen bir durumdur. Hatta yapılan araştırmalara göre kadınların %50-70'inde gebelik döneminde bel ve sırt ağrıları ile karşılaşıyor. Bu ağrılar, hamileliğin her evresinde görülmekle birlikte, anne karnındaki bebeğin büyümesiyle beraber son aylarda daha da şiddetlenmektedir. Bel ve sırt ağrıları gün içerisinde olabildiği gibi, gece uykuda da gebe kadına rahatsızlık verebilmektedir. Bu ağrıları kontrol altına almak yahut azaltabilmek mümkündür. Gebelikte bel ve sırt ağrılarında birçok faktör rol oynamaktadır. Özellikle normal kilonun üstünde veya gebelik öncesi bel ağrıları olan kadınlar, gebelikte de bel ve sırt ağrısı yaşamaya adaydırlar.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...