Tgrt Haber
15 May 2022 11:13 - Güncelleme : 15 May 2022 11:28

Haşlanmış Yumurtanın Suyunu Lavaboya Dökmeyin! İşte Vitamini Kabuğunda Klişesini Kanıtlayan Faydaları

Kahvaltının vazgeçilmezi haşlanmış yumurta protein deposu olması nedeniyle sıklıkla tüketilen besinlerin başında gelir. Diyet listelerinin ilk maddesi, sporcuların ana besinlerinden olan haşlanmış yumurta; kalsiyum, omega-3, D vitaminiyle öne çıkar. Minerallerin ve vitaminlerin kabuğunda olmasından dolayı haşlanmış yumurta suyu faydaları saymakla bitmiyor. İşte duyduktan sonra bir daha asla dökmeyeceğiniz haşlanmış yumurta suyu faydaları

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Haşlanmış yumurta suyu saç bakımından kireç temizliğine faydaları işe duyanları hayrete düşürüyor.
Haşlanmış yumurta suyu saç bakımından kireç temizliğine faydaları işe duyanları hayrete düşürüyor.

Haşlanmış yumurta, dünyanın her yerinde günlük olarak tüketilen bir besindir. Yumurta kabukları bol miktarda kalsiyum, protein ve stronsiyum, florür, magnezyum ve selenyum içerir. Yumurta kaynattığınızda, bu yumurta kabuklarından gelen kalsiyum aslında suya sızar. İşte ''Kalsiyum yüklü haşlanmış yumurta suyunu nasıl değerlendiririm?'' sorusunun cevabı:

BİTKİLERİ BESLER

Bitkiler toprağı düzenlemeye yardımcı olmasından dolayı kalsiyumu severler. Kalsiyum besinleri verimli bir şekilde emmelerine yardımcı olmak için mükemmel toprak koşulları sağlar. Kalsiyum açısından zengin haşlanmış yumurta suyunu toprağınıza uygulayarak çiçeklerinizin besleyebilir, hızlı ve sağlıklı büyümelerine yardımcı olabilirsiniz. Peki haşlanmış yumurta suyu çiçeklere nasıl dökülür?

Yumurtaları kaynatmak için kullandığınız suyu biriktirin. Suyun oda sıcaklığına soğumasını bekleyin ve ardından bitkilerinizin toprağına dökün.

PARLAK VE CANLI SAÇLAR İÇİN 'HAŞLANMIŞ YUMURTA'

Daha sağlıklı, daha parlak saçlar istiyorsanız haşlanmış yumurta suyunu dökmeyin. Her gün şekillendirmekten ve yıkanmaktan yıpranan saçları canlı ve sağlıklı hale getirmek için yumurtanın gücünden faydalanabilirsiniz. Saçın %80'i protein olduğu için, protein açısından zengin yumurta suyunu saça uygulamak, şekillendirme sırasında kaybedilen proteinin yenilenmesine yardımcı olur. Saçı daha güçlü ve ısıya daha dayanıklı hale getirir. Haşlanmış yumurta suyu A ve E vitaminleri, biotin ile saçı kalın ve sağlıklı tutmaya yardımcı olur.

Haşlanmış Yumurtanın Suyunu Lavaboya Dökmeyin! İşte Vitamini Kabuğunda Klişesini Kanıtlayan Faydaları

KİREÇ TUTAN TENCERE VE ÇAYDANLIKLARI TEMİZLEYİN

Haşlanmış yumurta suyunun bir diğer faydası ise kireç tutmuş tencere, tava ve çaydanlık temizliğinde kullanılmasıdır. Kireçlenmiş tencerenize haşlanmış yumurta suyunu ekleyin. Sirke veya sitrik asit ekleyin. 1 dakika kadar kaynatın. Tencerenizi duruladıktan sonra parladığını görebilirsiniz.

HAŞLANMIŞ YUMURTA SUYU İÇİLİR Mİ?

Yumurta suyunun faydalarını duyanlar ''Haşlanmış yumurta suyu içilir mi?'' sorusunun cevabını merak ediyor. Yumurta kabukları ve zarları kalsiyum ve mineraller açısından zengindir. Onları suda bekletmek, mineralleri ve kalsiyumu kabuklardan dışarı ve suya bırakır. Bu su güçlü kemiklerin oluşmasına yardımcı olur. Bunun yanında kemik ağrısı, eklem ağrısı ve iltihabın giderilmesine yardımcı olur. Peki nasıl tüketilir?

Gün boyu içtiğiniz bir bardak suya bir çorba kaşığı yumurta suyu yeterli olacaktır. Su ile tüketmek istemeyenler, çorba ya da hazrıladığı meyveli içeceklerin içerisine yine bir kaşık ekleyebilir. Tüm kalsiyum takviyelerinde olduğu gibi, bir kerede çok fazla almamak önemlidir.

YUMURTA KABUĞU YENİR Mİ?

Yumurta kabuğu içerdiği kalsiyum ve zengin mineraller nedeniyle sık sık yenilip yenmediği ile gündeme geliyor. Uzmanlar nefes borusuna kaçmayı ve boğaza zarar vermeyi önleyecek kadar iyi öğütüldüğünde yumurta kabuğu tüketmenin faydalı olabileceğini ifade ediyor. Norveç'te insanların yumurta kabuklarını kahve çekirdekleriyle öğütmesinin ve sabah kahvelerinde fazladan kalsiyum takviyesi için ikisini birlikte tüketmesi hala yaygın olarak kullanılıyor. Ayrıca, yumurta kabukları kahvedeki asidin bir kısmını alıp daha lezzetli hale getirebiliyor.

Yumurta kabuğu tüketirken dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli unsur ise zararlı bakterilerden kurtulmak için kaynatıp tüketmek. Günlük 2,5 gram yumurta kabuğu tozu gereksinimlerinizi karşılamak için yeterlidir. Fazla tüketim böbrek taşı ve kalp krizi riskini artırabilir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...