Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Ekim 2021 17:44

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinden çarpıcı açıklama! İşte gribi kovitten ayıran 4 belirti

Kışın gelmesiyle artan covid vakalarının yanı sıra grip vakarı da artıyor. Grip ile covid arasındaki farklar gözle veya test yapılmadan anlaşılması mümkün değil. Ancak Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre covid hastalarında nefes darlığı, burun akıntısı ve tat veya koku kaybı daha sık görülüyor.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinden çarpıcı açıklama! İşte gribi kovitten ayıran 4 belirti
Kovid,grip

Havaların soğumasıyla birlikte koronavirüs vakaları artarken gribin de yayılması hız kazandı. Her ne kadar bu virüsler birbirinden farklı olsa da semptomaları aynı. Bu da kendi kendimize grip mi yoksa kovid mi geçirdiğimizi anlamamızın önüne geçiyor. Ancak Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, covid ile gribin semptomları aynı bile olsa küçük nüans farklılıkları mevcut. Merkezler, hem grip hem de covidin semptomları hafif ile şiddetli arasında değişebileceğini belirtti. Her iki hastalık da yorgunluk, vücut ağrıları, ateş, titreme, öksürük veya baş ağrısına neden olabiliyor. Ancak covidin gripten farkı ise nefes darlığı, burun akıntısı ve tat veya koku kaybının daha sık görülmesi. Merkez bu belirtiler görüldüğü durumda ilk akla covid gelmesi gerektiğini kaydediyor. 

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinden çarpıcı açıklama! İşte gribi kovitten ayıran 4 belirti 

GRİP AŞISI 4 ÇEŞİT MİKROBA KARŞI KORUYOR

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, 6 aylık ve üstü herkesin ekim ayı sonuna kadar grip aşısı olmasını tavsiye ediyor. Amerikan Kalp Derneği Dergisi'nde Mart ayında yayınlanan araştırmaya göre, kalp hastalığı olan insanlar için grip aşısı kalp problemlerinden ve diğer herhangi bir nedenden ölme riskini azaltıyor. Bu yılki aşılar, önümüzdeki sezonda yayılma olasılığı en yüksek olan dört grip virüsüne karşı koruma sağlıyor. 

CDC'ye göre grip aşısının ortak yan etkileri şunlardır:
Aşıdan kaynaklanan ağrı, kızarıklık ve/veya şişlik
Baş ağrısı
Ateş
Mide bulantısı
Kas ağrıları
Grip aşısı, diğer enjeksiyonlar gibi, bazen bayılmaya neden olabilir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...