Tgrt Haber
13 Ekim 2021 06:40

Hastalıklar elektronik burunla teşhis edilecek

İngiltere’de bir biyoteknoloji şirketinin geliştirdiği cihaz, astımdan koronavirüse, çok sayıda hastalığa bir nefesle teşhis konmasını sağlayacak

Hastalıklar elektronik burunla teşhis edilecek
elektronik burun,,sağlık,,e-burun,

İngiltere’de laboratuvarda bilim kurgu filmlerindekini andıran, hastalıkları “koklayarak” teşhis edecek bir cihaz geliştiriliyor.

Bilim adamları nefesi elektronik burunla inceleyerek astımdan Covid-19’a kadar çok sayıda hastalığı kolay şekilde teşhis edecek. Her nefes, 3.500'den fazla uçucu organik bileşik (VOC), küçük gaz parçacıkları ve diğer mikroskobik damlacıklar içeriyor. E-burunlar, her hastalığın bu VOC'lar tarafından oluşturulan belirli bir “kimyasal imzaya” sahip olduğu anlayışına dayanıyor.

Biyoteknoloji şirketi Owlstone Medical tarafından geliştirilen ReCIVA Breath Sampler isimli cihazın 5 sene içinde hastanelerde rutin şekilde kullanılabileceği bildirildi. Bir kamera boyutunda, elle tutulan bir alete takılan tek kullanımlık silikon maskeden oluşan pratik ve sağlam cihaz, hastaları rahatsız eden uygulamaları ortadan kaldıracak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...