Tgrt Haber
24 Ağustos 2022 06:34 - Güncelleme : 24 Ağustos 2022 06:41

Hastanedeki randevu çilesine son! 85 bin kadro ile dertler bitiyor

Sağlık Bakanlığı bu yıl için 85 bin kadro açmaya hazırlanıyor. Doktorlar için kamuda çalışmak yapılacak düzenlemeler ile avantajlı hale getirilecek. Yeni personel ve çalışma teşviki ile randevu çilesi sona ererek hem hasta hem de sağlık çalışanları rahat bir nefes alacak.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Hastanedeki randevu çilesine son! 85 bin kadro ile dertler bitiyor
randevu,hastane,bakan koca,atama

Hükümet, sağlık hizmetinin güçlendirilmesi ve sağlık çalışanlarının haklarının arttırılmasına yönelik yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarına yönelik yeni düzenlemeleri Bakan Koca sosyal medyadan paylaştı. Sağlık kuruluşlarında görevli olan hekimlerin hastalara daha fazla vakit ayırabilmeleri ve daha kaliteli hizmet sunabilmeleri adına 85 bin yardımcı personel kadrosu alınacak.

BAKAN KOCA: GÖZÜMÜZ AYDIN

Bakan Koca bu açıklamayı “Bakanlığımız, bu yıl 85 Bin kadro açıyor. Yeni çalışma arkadaşlarımızın sayısı, bazı ülkelerin nüfusundan fazla! Gözümüz aydın” ifadeleri ile duyurdu. Son dönemde doktor göçü ile ilgili açıklamalarda bulunan Koca, “Yurt dışında gidişler azalacak. Kamuya geçişler artacak. Kamuda çalışmanın avantajlı olduğunu birkaç içinde herkes görecek” dedi.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1561794644056342529

OKULLARIN AÇILMASI İLE VAKA ARTABİLİR

Son dönemde yayılım hızının oldukça düştüğü koronavirüs ile değerlendirmelerde bulunan Koca, virüsün 3-4 hafta önce pik yaptığını ve şu anda 10 bine kadar gerilediğini söyledi. Bakan Koca, “Tahminen okulların açılması ile birlikte kasım aralık ayında yeniden bir artış olabilir Ancak mevsimsel gripten pek farklı seyretmeyecek. Covid bitmedi, yakın zamanda da tamamen ortadan kalkmayacak. Ama nasıl mücadele edeceğimizi biliyoruz. 65 yaş üstü ve kronik hastalıklar kasımdan önce hatırlatma dozunu olsun. Belirti görürlerse de test yaptırsın. Çünkü molnupiravir etken maddeli antiviral ilacın kullanımı gerekebilir. Okullar için de endişe edilmesin. Eğitimi aksatacak bir durum yaşanmayacak. Elimizde herkese yetecek kadar grip ve koronavirüs aşı var.” dedi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...