Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Aralık 2013 14:24

Hedef 1 milyon 350 bin çocuğu aşılamak

Suriye'den gelen çocuk felci tehdidine karşı birinci turda 1 milyon 150 bin çocuğu aşılayan Sağlık Bakanlığı, ikinci turda bu sayıyı 1 milyon 350 bine çıkarmayı hedefliyor.

Hedef 1 milyon 350 bin çocuğu aşılamak
Hedef 1 milyon 350 bin çocuğu aşılamak, suriyeli çocuklar aşı, 350 bin çocuğu aşılamak,

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Torunoğlu, yaptığı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ)  Suriye ile ilgiliçocuk felci uyarısının ardından, Hatay, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak ve Adana'daki5 yaşın altındaki tüm çocuklara ağızdan damla şeklinde çocuk felci aşısı yapıldığını anımsattı. Söz konusu kentlerde, 18-24 Kasım tarihleri arasındaki birinci turda 116 bini Suriyeli olmak üzere 1 milyon 150 bin çocuğun aşılandığını ifade eden Torunoğlu, ayrıca  Suriye sınırından giriş çıkış yapan herkeseçocuk felci aşısı yapıldığını belirtti.
Suriye'de vakaların yayılması üzerine yeni önlemler almayı uygun gördüklerini ifade eden Torunoğlu, "Birinci turda aşılama yaptığımız 7 kente ikinci turda 4 il daha ekledik. 23 Aralıkta başlayan ve 29'una kadar sürecek ikinci turda kampların bulunduğu Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Osmaniye'de 5 yaş altındaki tüm çocukların aşılanmasına karar verildi" diye konuştu. Diğer 70 şehirde de Suriyeli 5 yaş altındaki çocukların aşılanacağını anlatan Torunoğlu, hedeflerinin 1 milyon 350 bin çocuğu çocuk felcine karşı aşılamak olduğunu bildirdi.
Çocuk felci aşı kampanyası haricinde ulusal aşı takvimine göre  2, 4, 6, ve 18. aylarda ve ayrıca ilköğretim birinci sınıfta çocuk felci aşısı uygulanıyor. Rutin aşılama kapsamında her yıl 1 milyon 260 bin bebek çocuk felcine karşı aşılanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...