Tgrt Haber
27 Mart 2014 09:25

Küçükçekmece Belediyesi Danışman Cenneti mi?

Belediye kanununa göre sadece Büyükşehir belediye Başkanlarının sınırlı sayıda danışmanı olabiliyor. Ancak ilçe belediyelerinde böyle bir uygulama kanunen mümkün değil. Ayrıca diyelim ki bir şekilde bilgi ve birikimimden faydalanmak istediğiniz kişileri bu sıfatla yanınızda bulunduruyorsunuz bu halde de bu kişilere belediyenin imkanlarını kullandırmanız suçtur.

Küçükçekmece Belediyesi Danışman Cenneti mi?

Belediye kanununa göre sadece Büyükşehir belediye Başkanlarının sınırlı sayıda danışmanı olabiliyor. Ancak ilçe belediyelerinde böyle bir uygulama kanunen mümkün değil. Ayrıca diyelim ki bir şekilde bilgi ve birikimimden faydalanmak istediğiniz kişileri bu sıfatla yanınızda bulunduruyorsunuz bu halde de bu kişilere belediyenin imkanlarını kullandırmanız suçtur. Küçükçekmece Belediyesi bu konuda bir cennet. Nasıl mı ? Belediye binasında odaları , kapılarında sekreterleri , altlarında arabaları ve şöförleri ile sözüm ona gönüllülük esasına göre çalışan danışmanlar var. Ayrıca bu danışmanların hangi konularda danışmanlık yaptığı da muamma. İhtisas alanları neler Belediye Başkanı hangi konuları bu danışmanlara danışıyor veya buna ihtiyaç var mı oda işin başka bir tarafı. Kim bu danışmanlar . bir tanesi bürokrat Başkan yardımcısı olarak görev alırken 1 Haziran da emekli oldu. Küçükçekmece Belediyesini ulusal medyada tartışmaya açtıran hatta valilik tarafından yürütülen soruşturmanın selameti açısından açığa alınan kimsenin anlamadığı ve anlam veremediği şekilde geri dönen ve emeklilik sonrasında da süper emeklilik denilebilecek yetkilerle danışman olarak atanan ve belediye binasında ki odasını bile boşaltmadan , Sekreteri ve arabasını bile geri vermeden bir çözüm üretilerek danışman olan Süleyman Gevezoğlu. Öyle vazgeçilmez ve kural kanun tanımaz bir şekilde görevine devam ettiriliyor ki akıl alacak gibi değil. Süleyman Gevezoğlu 1 Haziran tarihide Devlet memuru olarak yaş haddinden emekli oldu hatta belediyede kendisine bir veda programı bile düzenlendi. Ancak bu törenin fotoğrafları ne belediye sayfalarından nede sosyal medya hesaplarından paylaşılmadı. Burdan sonra aslında üzerinde titizlikle durulması gereken Belediyenin şirketi KİTAŞ devreye girdi. Süleyman Gevezoğlu Kitaş yönetim kurulu üye sayısı arttırılarak yönetim kuruluna alındı. Belediye Başkan yardımcısı iken kullandığı araç Kitaş tarafından belediyenin ulaşım ihalesini alan firma vasıtası ile belediyenin kiraladığı araçlar listesinden çıkarıldı ve Kitaş tarafından kiralama yapıldı. Şöförü ve sekreteri aslında Kitaş üzerinden işe alınan ve belediyenin işerinde görevlendirilmesi gerekirken bu danışmanın emrine verildi. Şu anda Kitaş yönetim kurulunda 11 kişi var. Yönetim kurulunda bulunanlardan sadece danışman sıfatıyla belediyede odası , kapısında sekreteri , arabası ve şöförü bulunan 2 kişi var. Birisi Bektaş Davutoğlu diğeri ise taze danışman Süleyman Gevezoğlu . Büyük iddialar ile seçimi kazanan Kemal Çebi bu imtiyazları ve kanunsuz davranışları bir şekilde kamuoyu ile paylaşması gerektiğini düşünmüyor ve her geçen gün yeni yeni hukuksuzluklar ile belediyeyi yönetiyor. Umarız bu sorulara cevap verilebilir ve belediye tarafından açıklama yapılabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...