Tgrt Haber
08 Eylül 2022 10:50 - Güncelleme : 08 Eylül 2022 11:08

Her gün yediği meyve yüzünden sakat kalıyordu! Sağlıklı diye tüketti az kalsın bacağı kesiliyordu

Amerika Birleşik Devletleri'nde sağlık sorunları yaşamaya başlayan bir kadının hastalığının her gün yediği meyveden kaynaklandığı ortaya çıktı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Express
Her gün yediği meyve yüzünden sakat kalıyordu! Sağlıklı diye tüketti az kalsın bacağı kesiliyordu
meyve,greyfurt

ABD'nin Pasifik kıyısında bulunan Olympia'daki acil servis doktorları, nadir görülen bir olay ile karşı karşıya kaldılar. 42 yaşındaki kadın, her gün yediği meyve nedeniyle az kalsın bacağını kaybederek sakat kalacaktı. Ultrason taraması yapılan kadının sol bacağının damarlarını tıkayan büyük bir pıhtı olduğu fark edildi. Kangren riski bulunan kadına doktorlar ilk müdahaleyi yaparken doktorlar doğrudan tıkanıklığın içine pıhtı çözücü bir ilaç verdiler ve kadının bacağını kurtardılar. Kadının hastalığına ise her gün yediği greyfurtun neden olduğu ortaya çıkınca dünyaca ünlü bilim dergisi Lancet, konuyu gündeme taşıdı.

Express gazetesinin haberine göre, pıhtı kadının aşırı greyfurt yemesinden kaynaklandı. Araştırmalara göre, doğum kontrol hormonu östrojenini parçalayan CYP3A4 adlı bir enzimin etkisini bloke eden Greyfurt suyu, pıhtılaşma seviyelerini, yani kanın pıhtılaşma eğilimini artırdı.

Her gün yediği meyve yüzünden sakat kalıyordu! Sağlıklı diye tüketti az kalsın bacağı kesiliyordu

3 GÜNÜN ARDINDAN RİSK ARTIYOR

Greyfurt suyu çok yavaş parçalanır, bu da günlük tüketildiğinde kümülatif bir etkiye sahip olduğu anlamına gelir. Böylece, üçüncü gününden itibaren hastanın östrojen seviyeleri normalin kat kat üzerine çıkar ve pıhtı riskinin artmasına neden olur.

Kaynak: The Express
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...