Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Nisan 2018 02:37

Her gün yulaf ezmesi yemenin faydaları

Herkesin bildiği gibi, kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Kahvaltı sayesinde evinizden bolca enerjiye sahip bir şekilde çıkarsınız ve günle mümkün olan en iyi şekilde yüzleşirsiniz. Günün ilk öğününe neden yulaf ezmesinin katılmasının önerildiğini hiç merak ettiniz mi? Aşağıdaki makalede bunun cevabını bulacaksınız.

Her gün yulaf ezmesi yemenin faydaları
yulaf ezmesi

Yulaf Ezmesinin En Önemli Faydaları

Temizleyici özelliğe sahiptir: İçerdiği yüksek miktarda aminoasit sayesinde karaciğerde lektin üretimini uyarır ve böylece vücudunuzdan toksinlerin arındırılmasını destekler. Yulaf ezmesi yemek, lifin “bir bariyer oluşturması” nedeniyle arter duvarlarını temizlemek için faydalıdır. Böylece kalp sorunları, kolesterol ve diğer pek çok soruna neden olan yağ birikintilerinin önüne geçilmiş olunur.
Kan şekeri seviyelerini kontrol etmenizi sağlar: Bu, diyabetten muzdarip olanlar için çok iyi bir haberdir. Nişasta sindirimini iyileştirmek ve özellikle yemekten sonra glisemik seviyelerini muhafaza edebilmek için yulaf ezmesini diyetinize mutlaka katmanız önerilir.

Sindirimi iyileştirir: Öğle veya akşam yemeği yedikten sonra sorun yaşıyorsanız, yulaf ezmesi yemek safra kesesi asitlerini azaltmaya yardımcı olur. Bu aynı zamanda bağırsak geçişini kolaylaştırır ve kabızlığı önler. Yavaş emilen karbonhidratlar açısından zengin olması nedeniyle yemek arzusunun kendini daha geç göstermesini sağlar. Bu nedenle, bu özellikle diyet yapmaya başlayanlar için çok iyi bir alternatiftir.


Çok değerli proteinler içerir: Yulaf ezmesinde sekiz adet temel aminoasit mevcuttur. Bu da onu çok önemli biyolojik değere sahip bir protein kaynağı yapar. Bu kalite, onun vücudunuzda yeni dokular oluşturmasına yardımcı olur.


Anti-kanserojendir: Amerika Birleşik Devletleri’nde yulaf ezmesinin bu ülkede ve pek çok diğer ülkede çok yaygın bir hastalık olan kansere karşı koruyucu bir kuvvet olma özelliği araştırılmıştır. Yulaf ezmesinin bu özelliği onun içerdiği fitokimyasallar (bitkisel kimyasallar) sayesinde mümkündür. Bu nedenle, göğüs veya kolon kanseri riskini %10’un üzerinde azaltmak için her gün yulaf ezmesi yemenizi öneriyoruz.

Kalbiniz için iyidir: Bunun nedeni yulaf ezmesinin bol miktarda Omega 3 ve linoleik asitler içermesidir. Bu “iyi yağ” olarak bilinen maddeler, kötü kolesterolü (LDL) azaltmaya yardımcı olarak kalp ve beyin aktivitelerini destekler.


Merkezi sinir sisteminize yardımcı olur: İçerdiği B vitamini kompleksi sayesinde sinir sisteminin işlevini geliştirir, korur ve dengeler.
Tiroid sorunlarını önler: İlgili bezin doğru bir şekilde işlemesine yardımcı olan bir mineral olan iyot içermesi sayesinde özellikle hipertiroidi önler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...