Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Ağustos 2022 16:00 - Güncelleme : 05 Ağustos 2022 16:05

Herkesin merak ettiği maden suyu ile soda arasındaki fark nedir? Maden suyunun faydaları nelerdir? Maden suyu zayıflatır mı?

Toplumda birçok kişi maden suyu ile sodanın aynı olduğunu zannediyor. Oysa ki arada doğallık ve yapaylık gibi keskin bir fark var. Soda, gazlı içeceklerde gördüğümüz o meşhur köpükleri veren karbondioksitin eklenmesiyle elde ediliyorken maden suyu tamamen doğal kaynaklardan bizlere sunuluyor. Peki, soda ile maden suyunun arasındaki diğer fark nedir? Maden suyunun faydaları nelerdir? Maden suyu zayıflatır mı? gibi merak edilen soruları yanıtlıyoruz.

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Herkesin merak ettiği maden suyu ile soda arasındaki fark nedir? Maden suyunun faydaları nelerdir? Maden suyu zayıflatır mı?
maden suyu,soda,mineral,karbondioksit

Maden suyu, içeriğindeki zengin mineraller ve karbondioksit gazıyla birlikte yer altındaki çatlaklardan bir yol bularak yeryüzüne çıkmayı başarıyor. Dolayısıyla tamamen doğal olarak yeryüzüne erişiyor ve içeriğine hiçbir katkı maddesi eklenmeden bu haliyle dolum işlemi yapılıyor. Maden suyuna zengin mineral içeriği sebebiyle Avrupa ülkelerinde ise mineralli su ismi veriliyor.

SODA İLE MADEN SUYU ARASINDAKİ FARK

Soda ve maden suyu yapı itibariyle birbirinden çok farklı içecekler. Maden suyu zengin mineralli içeriğiyle yer altından doğal olarak çıkan bir içecekken, soda su ve sudan yapılan içeceklere üretim sırasında karbondioksit gazı basılmasıyla yapay olarak elde ediliyor. Yani biri tamamen doğal ve katkısızken diğeri tamamen yapay olarak elde ediliyor. İçinde çözülmüş halde karbondioksit gazı bulunan soda, çoğu meşrubatın ana maddesini içeriyor. Şekerli, aromalı ya da içeriğinde sitrik asit bulunan soda türleri gazoz olarak biliniyor.

Herkesin merak ettiği maden suyu ile soda arasındaki fark nedir? Maden suyunun faydaları nelerdir? Maden suyu zayıflatır mı?

MADEN SUYU ZAYIFLATIYOR MU?

Maden suyu zengin mineral içeriğiyle vücuda çok sayıda fayda sağlıyor. Normal su ile kıyaslandığında bileşiminde bulunan kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller sayesinde çok daha yararlı bir içecek olarak biliniyor. Maden suyu günde en az 3 ya da 4 bardak içilmesinde uzmanlar bir sakınca görmüyor. Maden suyu sindirimi kolaylaştırıyor ve midenin hazmetmesine yardımcı oluyor ancak zannedildiği gibi zayıflatma özelliği bulunmuyor. Çünkü hiçbir besin ya da içeceğin tek başına kilo verme üzerinde etkisi bulunmuyor.

MADEN SUYU KAÇ KALORİ?

Sade maden suyu, su gibi sıfır kalorili yani kalori içermeyen bir içecek. Ancak bazı meyve aromalı maden suları belli kalori oranına sahip olabiliyor. Örneğin limonlu maden suyunun 1 şişesinde 40 kalori bulunuyor.

Herkesin merak ettiği maden suyu ile soda arasındaki fark nedir? Maden suyunun faydaları nelerdir? Maden suyu zayıflatır mı?

MADEN SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Maden suyu, magnezyum ve kalsiyum gibi minerallerden zengin olması sebebiyle kalp krizi ve damar sertliğine karşı koruyucu bir görev üstleniyor.

Yüksek kalsiyum oranıyla kemiklerin güçlenmesini sağlıyor, kemik ve diş gelişimini destekliyor

Hamilelik döneminde artan mineral ihtiyacını karşılamada etkin rol oynuyor.

Sindirimi ve hazmı kolaylaştırıyor, diyet yaparken detoks sularına eklenebiliyor.

Kan basıncını dengeleyerek koruma sağlayabiliyor.

Kolesterolün yükselmesini önleyerek kalp krizi riskini en aza indiriyor.

İçeriğindeki bikarbonat sayesinde şişkinlik, hazımsızlık ve kabız gibi sorunların üstesinden geliyor.

Mide asitlerinin seviyesini düşürüyor ve midede oluşan yanmaları yok ediyor.

Yüksek mineral oranı sayesinde kaslardaki kasılmaları ve krampları ortadan kaldırıyor.

Cilde son derece fayda sağlıyor ve kolajen üretimini destekliyor.

Ciltte oluşan koyu renk değişimleri ve kırışıklıkları azaltarak cilde parlaklık veriyor.

Saça parlaklık kazandırarak saçların güçlenmesini sağlıyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...