2022-05-31 17:01:04 | Son Güncelleme : 2022-05-31 17:15:46

Bildiğiniz tüm ilaçları unutun! Kanser hücrelerini önleyen, hazımsızlığı gideren doğal şifayla 20 yaş gençleşeceksiniz

Size bildiğiniz tüm ilaçları unutturacak tam bir doğal şifa deposu olan hibiskus çayının faydalarını duyunca içmekten vazgeçemeyeceksiniz. Birçok hastalığa karşı doğal bir koruma sağlayan hibiskus çayı vücutta bulunan tüm toksinleri atmanızı sağlıyor. Düzenli tüketildiğinde tam bir gençlik iksirine dönüşen hibiskus çayının yapımı da oldukça basit. Peki hibiskus çayı nasıl yapılır? İşte hibiskus çayının faydaları ve tarifi…

Hibiskus çayı,  iştah kapatıcı özelliğiyle metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımını kolaylaştırır.
fotoğrafı büyüt
Fotoğrafı Paylaş
Hibiskus çayı, iştah kapatıcı özelliğiyle metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımını kolaylaştırır.

Hastalıkları önlemede bitkisel ürünlerin kullanımı oldukça önemlidir. Zira vücudun gerek duyduğu hemen hemen her şeyi doğa bizlere bir armağan niteliğinde sunar. En eski tarihlerden beri bitkilerin hastalıkları önlemede adeta bir şifa kaynağı olarak kullanıldığı bilinen bir gerçek. Faydalarıyla binbir derde deva olan hibiskus çayı pek çok hastalığa doğal çözüm sunuyor. Antioksidanlar yönünden zengin olan hibiskus çayı, hücre deformasyonuna, cilt yaşlanmasına ve kırışıklıklara yol açan serbest radikallere karşı savaşır. İşte binbir derde deva 20 yaş gençleştiren hibiskus çayının faydaları ve tarifi

HİBİSKUS ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

  • İçerisinde bulunan C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir, kafeinsizdir bu nedenle kalp rahatsızlığı olanlar tarafından rahatlıkla tercih edilebilir.
  • Kanser hücrelerinin gelişimini önlüyor.
  • Regl dönemindeki ağrılara ve kramplara karşı oldukça faydalıdır.
  • Şişkinlik ve bağırsakta oluşan gazın alınmasında etkili bir ödem söktürücüdür, kalp ve karaciğer hastalarına şiddetle tavsiye edilir.
  • Yüksek kan basıncını düşürür ve tansiyonu dengeler, soğuk algınlığı, öksürük ve ateş gibi şikayetlerin giderilmesinde yardımcı olur.
  • Yapılan bazı araştırmalar sonucunda hibiskus çayının kanser hücrelerinin çoğalmasını yavaşlattığı öğrenilmiştir. Hücreleri uyararak kanserli hücrenin gelişimini önler, akciğeri temizler, böbrek iltihabına iyi gelir ve kireçlenmeyi önler.
  • Antioksidan özelliği sayesinde vücudun hastalıklara karşı korunmasında büyük rol oynar.
  • Hazımsızlığı giderir ve kabızlık için etkili çözüm sağlar, idrar söktürücüdür.
  • Kalorisi düşüktür, yağ yakımını hızlandırır, tatlı yeme isteğinizi azaltır kısacası kilo vermeye yardımcı olur.
  • Hibiskus içerdiği, kendine özgü 'protokateşuik asit' sayesinde antioksidan ve anti-tümör özellikler gösterir. Kanserden korunmamıza yardımcı olur.
  • Hibiskus çayının iştah kapatıcı özelliği bulunmaktadır. Ayrıca metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımını kolaylaştırır.
  • Vücutta bulunan kötü kolesterol seviyesini azaltır ve iyi kolesterolü dengede tutmaya yardımcı olur.
  • Hibiskus çayı kolesterolü dengelediği için kalp ve damar hastalıkları riskini de düşürür.
  • Hibiskus çayı yüksek kan basıncını dengeler.
  • Hibiskus çayının antidepresan özelliği bulunmaktadır. Bu özelliği sayesinde uykusuzluğa ve strese karşı da etkilidir.
  • Hibiskus çayı antibakteriyel özellikleri de bulunduğundan vücudun temizlenmesine yardımcı olur.

 

HİBİSKUS ÇAYI NASIL YAPILIR?

Hibiskus çayı için gerekli olan malzemeler:

  • 1 tutam kurutulmuş hibiskus çiçeği
  • 1 su bardağı su

NASIL YAPILIR?

Kaynattığınız suyu kenara alın, ardından içine kurutulmuş hibiskusları ilave edin, 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Süzüp afiyetle için. Dilerseniz bu çayı demledikten sonra içerisine bal, limon ya da çubuk tarçın ilave edebilirsiniz.