Tgrt Haber
27 May 2022 09:54 - Güncelleme : 27 May 2022 10:17

Kullananların dilinden düşmeyen tropikal şifa: Diyetisyen de öneriyor, nörolog da! Duyan dolabından eksik etmiyor

Hindistan cevizi yağı son yıllarda güzellikten sağlığı hemen hemen her alanda karşımıza çıkıyor. Kimisi saçlarını güçlendirirken kimisi de en lezzetli kurabiyeler için başvuruyor. Hindistan cevizi yağı birçok sağlık sorunuyla başa çıkar. İşte her evde bulunması gereken Hindistan cevizi yağı faydaları

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Kullanan bir daha bırakamıyor. Hindistan cevizi yağı ile hem zayıflayın hem güzelleşin
hindistan cevizi,saç maskesi,cilt maskesi,diyet
Kullanan bir daha bırakamıyor. Hindistan cevizi yağı ile hem zayıflayın hem güzelleşin

Hindistan cevizi antioksidan özellikleri ve içerdiği vitaminler nedeniyle uzmanlar tarafından sık sık önerilir. Kilo vermek, kalp ve beyin sağlığı, cilt ve saç bakımı gibi birçok alanda Hindistan cevizi aktif olarak kullanılır. İşte uzmanlar tarafından kanıtlanmış Hindistan cevizi yağı faydaları

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI FAYDALARI

Hindistan cevizi yağı diyetlerde, sağlıklı beslenme listelerinde ve güzellik sırlarından sık sık adını duyduğumuz bir şifa kaynağıdır. Yemekleri lezzetlendiren, güzellik maskelerinin kilit taşı Hindistan cevizi yağı hemen hemen her listede yer alıyor. İşte duyunca dolabınızdan eksiltmeyeceğiniz Hindistan cevizi yağı faydaları...

Kullananların dilinden düşmeyen tropikal şifa: Diyetisyen de öneriyor, nörolog da! Duyan dolabından eksik etmiyor

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI İLE KİLO VERİN

Hindistan cevizi yağının %80'den fazlası doymuş yağdır. Bir yemek kaşığı hindistancevizi yağında 12 gram doymuş yağ ve toplamda 14 gram yağ bulunur.

Araştırmalar hindistancevizi yağında MCT adı verilen bir tür doymuş yağ tüketmenin yaktığınız kalori miktarını artırabileceğini ifade ediyor. Bu durum kilo kaybını teşvik eder.

ENERJİNİZN KAYNAĞI: HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağı içerdiği MCT'ler hızlı bir enerji kaynağı sağlar. MCT yağı doğrudan karaciğerinize gider ve vücudunuzun tercih ettiği enerji kaynağı olan karbonhidratlarla aynı şekilde hızlı bir enerji kaynağı haline gelir.

MCT yağı, vücutlarının hızlı bir şekilde emebileceği ve kullanabileceği bir enerji kaynağına ihtiyaç duyan sporcular için spor beslenme ürünlerinde uzun süredir kullanılıyor.

CİLDİNİZE HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI İLE IŞILTI KATIN

Hindistan cevizi yağı cildinizi nemlendirmeye ve cilt bariyeri işlevini iyileştirmeye yardımcı olur. Birçok insan, cildinin sağlığını ve görünümünü iyileştirmek için kozmetik amaçlı kullanır. Araştırmalar, hindistancevizi yağının kuru cildin nem içeriğini artırabileceğini gösteriyor. Ayrıca cildin işlevini iyileştirebilir, aşırı su kaybını önler. Ayrıca, cilt iltihabı ve cilt bariyeri işlevindeki kusurlarla mücadele eder.

GÜÇLÜ SAÇLARIN ŞİFRESİ 'HİNDİSTAN CEVİZİ'

Hindistan cevizi yağı, esnekliği artırarak ve saç tellerinin kırılmasını azaltarak saçınızı güçlendirir. Hindistan cevizi yağı saç hasarına karşı koruma sağlayarak özellikle uzun ve gür saçlı kişiler için bulunmaz bir nimettir.

Araştırmalar Hindistan cevizi yağının saç tellerine derinlemesine nüfuz ettiğinden onları daha esnek hale getirdiğini ve kırılmalarını önlediğini ortaya koydu.

ALZHEİMER İLE SAVAŞIR

Hindistan cevizi yağı içerdiği yağ asiti, ketonların beyin hücreleri için alternatif bir enerji kaynağı sağlayarak hafif ila orta dereceli Alzheimer hastalığının erken belirtilerini dengeler.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI SAÇ MASKESİ NASIL YAPILIR?

Hindistan cevizi yağı ile kısa sürede parlak ve güçlü saçlara kavuşmak artık hayal değil. Güzel kokusu kullananları büyülerken ''Hindistan cevizi yağı maskesi nasıl yapılır?'' sorusunu akıllara getirdi. İşte ışıltılı saçlar için Hindistan cevizi saç maskesi:

Hindistan cevizi yağı saç maskesi için gerekenler: 

  • Küçük bir kase
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 fincan Hindistan cevizi yağı
  • Tarak
  • Saç bonesi

NASIL YAPILIR? 

  • Katı formda olan Hindistan cevizi yağını sürülebilir kıvama getirmek için; bir kaseye bir bardak sıcak su ekleyin ve bir fincan Hindistan cevizi yağını içine oturtun,
  • Sıcak su etkisiyle eriyen Hindistan cevizi yağını sürülebilir kıvama gelince çıkarın,
  • Eriyen Hindistan cevizi yağını saç derinize ve tüm saçınıza masaj yaparak sürün,
  • İşlem sırasından saçlarınızın nemli ya da kuru olmasına dikkat edin,
  • Saç maskesini takın ve 30 dakika bekleyin,
  • Saçınızı ılık su ve saç tipinize uygun şampuan ile yıkanın.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...