Tgrt Haber
21 Haziran 2021 10:31

Hindistan'daki 'Kara mantar' bir ülkede daha görüldü

Hindistan'da ortaya çıkan ve salgın hastalık olarak sayılan 'Kara mantar' bir ülkede daha görüldü.

Hindistan'daki 'Kara mantar' bir ülkede daha görüldü
kara mantar,arjantin,hindistan

Hindistan'da ortaya çıkan ve koronavirüs kadar tehlikeli 'Kara mantar' hastalığı Arjantin'de tespit edildi. Arjantin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan bir kişide kara mantar hastalığının tespit edildiği kaydedildi.

Açıklamada, Formosa eyaletinde kara mantar görülen 47 yaşındaki kadında yüksek tansiyon ve tip 2 diyabet bulunduğu bilgisi paylaşıldı. Burun, göz ve beyni enfekte eden Kara Mantar hastalığı zayıf bağışıklık sistemi olanların vücudunu ele geçiriyor, ciddi enfeksiyonlara sebep oluyor. Uzmanlar, Kovid-19'u atlatanların yakalandığı ve halk arasında "kara mantar" olarak adlandırılan mukormikozun bazı durumlarda ölümcül olabileceğine dikkati çekiyor.

HİNDİSTAN'DA SALGIN HASTALIK SAYILIYOR

Öte yandan geçtiğimiz hafta Hindistan'da ortaya çıkan kara mantar salgınındaki vakalar artınca ülkenin Jarkand eyaletinde kara mantar (mukormikoz) “epidemi” ilan edildi. 

Eyalette yaklaşık 130 kişi kara mantar olduğundan şüphelenilirken, Jarkand Eyaleti Başbakanlık Ofisi'nden üst düzey bir yetkili, şüpheli vakalardan 79’unun doğrulandığını söyledi. Ofisten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Jarkand Eyaleti Başbakanı Hemant Soren'in talimatı ile kara mantar epidemi ilan edildi."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...