Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Aralık 2021 00:58

FDA: Hızlı Kovid-19 testleri Omicron'u yakalayamıyor

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), hızlı Kovid-19 testlerinin Omicron varyantını tespit etmekte yetersiz olduğunu açıklayıp, semptom gösterenlerin PCR testi yaptırması uyarısında bulundu.

FDA: Hızlı Kovid-19 testleri Omicron'u yakalayamıyor
omicron,,kovid-19,,test,,pcr,

Kovid-19'un daha hızlı yayılan varyantı Omicron'un tespit edilmesinin daha zor olduğu ortaya çıktı.

HIZLI TESTLERİN HATALI SONUÇ VERME İHTİMALİ YÜKSEK

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), evde kullanabilen hızlı Kovid-19 testlerinin Omicron varyantını tespit etmekte yetersiz olabileceği konusunda uyardı. FDA'nın açıklamasında, "Hızlı Kovid-19 ev testlerinin, ağır mutasyona uğramış Omicron varyantı vakalarında diğerlerine kıyasla hatalı biçimde negatif sonuç çıkması ihtimali daha yüksek olabilir." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Omicron varyantının canlı versiyonlarını içeren hasta örneklerine karşı "antijen" testleri olarak da bilinen ev testlerinin performansını incelemek için Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) ile iş birliğine gidildiği belirtildi.

NIH tarafından yapılan incelemede "antijen testlerinin Omicron varyantını tespit ettiği ancak doğruluğunun azaldığı" bulgusu paylaşıldı.

"KOVİD BELİRTİSİ OLANLAR PCR YAPTIRSIN"

FDA, Kovid-19'un yüzey proteinlerini tespit ederek çalışan antijen testlerinin kullanımına izin vermeyi sürdüreceğini ve bireylerin bunları talimatlarına uygun olarak kullanmaya devam etmesi gerektiğini bildirdi. Sağlık kuruluşu, hızlı testle negatif çıkan kişinin belirti göstermesi durumunda yine de PCR yöntemiyle Kovid-19 testi yaptırmasını önerdi.

ABD'nin bazı eyaletlerinde, Kovid-19 testi yapılan mekanlarda uzun kuyrukların oluşması ve sağlık çalışanları arasında vakaların artması nedeniyle antijen kitlerinin dağıtımına hız verilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...