Tgrt Haber
21 Ocak 2022 15:02

İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir, hangi besinler tüketilmelidir? İdrar yolu iltihabının belirtileri ve nedenleri...

"İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri nedir, neden olur?" sorularının cevabı araştırılmaya devam ediyor. Kadınlarda ve erkeklerde görülen idrar yolu enfeksiyonu, bakterilerin idrar yolundan vücuda girmesinden kaynaklanır ve çeşitli belirtiler gösterir. Bu durumda sağlık sorunu yaşayan kişilerin mutlaka uzman bir hekime başvurması önerilir fakat sonrasında, evde doğal yöntemler ile tedaviyi desteklemek de süreci hızlandırabilir. İdrar yolu iltihabına iyi gelen besinler ve evde doğal kürler haberimizde...

İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir, hangi besinler tüketilmelidir? İdrar yolu iltihabının belirtileri ve nedenleri...
idrar yolu enfeksiyonu,idrar yolu iltihabı,enfeksiyon,doğal kür,bitkisel çözüm,üroloji

Karın ağrısı, halsizlik, mide bulantısı gibi çeşitli belirtiler gösteren idrar yolu enfeksiyonu, kadınlarda daha sık görülse de, erkeklerin de yaşadığı rahatsızlıklardan biridir. Doğru bir tedavi yöntemi ile geçirilmesi gereken idrar yolu enfeksiyonuna zamanında müdahale etmek oldukça önemlidir. Peki, idrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir, evde doğal kürler ile bitkisel tedavi yöntemi nedir? İdrar yolu iltihabı mide bulantısı yapar mı, belirtileri nedir? İdrar yolu enfeksiyonu olanlar hangi besinleri tüketmeli? İşte, merak edilenler hakkında detaylar...

İDRAR YOLU ENFEKSİYONU NEDİR, NEDEN OLUR?

İdrar yolu enfeksiyonu, bakterilerin idrar yolundan vücuda girmesinden kaynaklanmaktadır ve bakterilerin neden olduğu bir rahatsızlıktır. Üretradan tırmanarak yükselen, genellikle kişinin kendi dışkısından kaynaklanan Escherichia coli adındaki bağırsak bakterilerinin mesaneye ulaşmasıyla oluşur. 

İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir, hangi besinler tüketilmelidir? İdrar yolu iltihabının belirtileri ve nedenleri...

İDRAR YOLU ENFEKSİYONU BELİRTİLERİ NEDİR?

İdrar yolu enfeksiyonu yaşayan kişilerde çeşitli belirtiler meydana gelmektedir. Yaşanan şikayetler etkisini göstermeye devam ediyorsa ve kronikleşmeye başladıysa ivedilikle bir hekime danışmak gerekir. İdrar yolu iltihabı belirtileri:

  • İdrarda bulanıklık
  • Sırtın arka bölümünde meydana gelen ağrı
  • Ağır kokulu idrar
  • Ateşli hastalıklar
  • İdrar yaparken oluşan yanma hissi
  • Koyu sarı renkli akıntı
  • Sık sık idrara çıkma isteği
  • Kusma ve mide bulantısı
  • Uykusuzluk, huzursuzluk

İDRAR YOLU ENFEKSİYONU NASIL GEÇER? | İDRAR YOLU İLTİHABINA NE İYİ GELİR?

İdrar yolu enfeksiyonu için ilk olarak yapılması gereken uzman bir hekimden yardım almaktır. Hekimin uygulayacağı tedavinin yanı sıra, dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır:

  • İdrar yaptıktan sonra temizliği önden arkaya doğru yapmak
  • Bol bol su tüketmek
  • İdrar tutmamak 
  • Genital bölge temizliğinde sabun kullanmamak
  • Hijyenik pedleri sık sık değiştirmek
  • Pamuklu iç çamaşırı giymek ve sıkan kıyafetler giymekten kaçınmak
  • Cinsel ilişkiden önce ya da sonra genital bölgeyi temizlemek
  • Cinsel ilişkinin ardından idrar yapmak
  • İdrar yolu iltihabı yaşanan dönemde, kahve ve alkol tüketimini sınırlandırmak

İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir, hangi besinler tüketilmelidir? İdrar yolu iltihabının belirtileri ve nedenleri...İDRAR YOLU ENFEKSİYONUNA BİTKİSEL TEDAVİ KÜRLERİ | DOĞAL ÇÖZÜM

İdrar yolu itihabı için uygulanan ilaç tedavisinin yanı sıra, evde bitkisel çözümler uygulamak da bu süreçte oldukça etkilidir. Doğal tedavi yöntemleri araştıranlar için idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelen kürler ve besinler...

LİMON SUYU

İdrar yolu enfeksiyonuna iyi gelen besinlerin ortak özelliği arasında idrara çıkış sayısını arttırmasıdır. İdrar miktarının artması sonucunda iltihap hızlı bir şekilde çözülebileceğinden, limonda idrarı arttırmaya yarayan önemli içerikler vardır. Bu sebeple limon suyu, idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir. 

MAYDANOZ KÜRÜ

Maydanoz, idrar söktürücü özelliği ile bilinmektedir. Çiğ olarak, özellikle de üzerine limon sıkılıp tüketilen maydanoz idrar yolu enfeksiyonu ile savaşma konusunda oldukça etkilidir.

BÖĞÜRTLEN ÇAYI

Kurutulan böğürtlenler ile hazırlanan böğürtlen çayı, idrar yolları enfeksiyonunu tedavi etmekte oldukça etkilidir.

KİŞNİŞ TOHUMU

İdrar yolu enfeksiyonu için, 10 gram kişniş tohumu bir bardak suda geceden bekletilir ve sabahına, iyice ezilerek içerisine şeker eklenilerek karıştırılır. Bu karışım enfeksiyonun azalmasında büüyk oranda etki edecektir.

SARIMSAK

Sarımsak, antimikrobiyal özelliklere sahip olduğu ve doğal bir antibiyotik olduğu için idrar yolu enfeksiyonuna neden olan bakterilerin çoğalmasını engeller.

KARNABAHAR

Karnabaharı kaynatıp suyunu içmek, idrar yolu enfeksiyonuna oldukça iyi gelecektir. Kaynattığınız karnabaharın suyunu günde 3 kere tüketerek enfeksiyondan arınabilirsiniz.

LAHANA

İdrar yolunda oluşan enfeksiyon için beyaz lahana yapraklarını kaynattıktan sonra sabah, öğle, akşam içmeniz önerilir. Her sabah tekrar hazırlayacağınız beyaz lahana suyu, idrar yollarının temizlenmesinde önemli bir rol oynar. 

İDRAR YOLU ENFEKSİYONU ADET DÖNEMİNİ GECİKTİRİR Mİ? | REGL DÖNEMİNİ ETKİLER Mİ?

İdrar yolu enfeksiyonları alt idrar yolu iltihabı ve üst idrar yolu iltihabı olarak ikiye ayrılır ve üst idrar yollarında böbrekler, mesane ve üreter bulunur. Üst idrar yolunda meydana gelen bir enfeksiyon adet döngüsünü değiştirmez. Alt idrar yollarında ise daha sık iltihaplanma görülmektedir ve bu iltihaplanma sık sık tekrarlayabilir. Alt idrar yolu enfeksiyonu genellikle cinsel ilişki sırasında yanma, adet öncesinde ve sonrasında sancılanmalara, adet gecikmesine neden olabilir. Bu nedenle, alt idrar yolunda gerçekleşen idrar yolu enfeksiyonu regi dönemini etkileyebilir. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...