Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Eylül 2021 11:40

Kolombiya ve Ekvador'dan sonra Mu varyantı Japonya'ya sıçradı

Güney Amerika Kolombiya'da ortaya çıkan, Dünya Sağlık Örgütü'nün dikkat çektiği Mu varyantı Japonya'ya sıçradı.

Kolombiya ve Ekvador'dan sonra Mu varyantı Japonya'ya sıçradı
japonya,mu varyantı,varyant,koronavirüs,covid-19

Dünya Sağlık Örgütü'nün son raporunda yer alan ve dikkat edilmesi gereken varyant olarak nitelendirdiği Mu varyantı, Güney Amerika'daki Kolombiya'dan dünyaya yayılmaya başladı. Mu varyantının Japonya'da görüldüğü bildirildi. "B.1.621" olarak da bilinen Mu varyantının aşılara karşı direnç gösterebileceğini de belirten DSÖ, izlenmesi gereken bir varyant olduğunu belirtti.

Şimdilik Kolombiya ve Ekvador'da görülen Mu varyantının Japonya'ya havaalanlarındaki karantina merkezlerinde pozitif sonuç veren 2 yolcuyla geldiği açıklandı. Japonya Sağlık Bakanlığı, pozitif sonuçlar üzerinde yapılan genetik incelemelerde vakaların Mu mutasyonu olduğunun tespit edildiğini duyurdu.

Kolombiya ve Ekvador'dan sonra Mu varyantı Japonya'ya sıçradı

Haziran ayı sonlarında Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) Narita Havalimanı'na gelen 40'lı yaşlardaki bir kadın yolcu ile Temmuz başında İngiltere'den Haneda Havalimanı'na inen 50'li yaşlardaki bir diğer kadın yolcunun Mu mutasyonu ile enfekte olduğunun tespit edildiği ifade edildi.

KOLOMBİYA'DA YÜZDE 39, EKVADOR'DA YÜZDE 13

Kolombiya'da ortaya çıkan Mu mutasyonu, DSÖ tarafından aşılara karşı dirençli olabileceği endişesiyle "izlenmesi gereken mutasyon" olarak tanımlamıştı. DSÖ, Mu mutasyonunun küresel yaygınlığının şu anda yüzde 0.1 seviyelerinde olmasına karşın, Kolombiya’da vakaların yüzde 39'unu ve Ekvador’daki vakalarını yüzde 13'ünü oluşturduğuna dikkat çekmişti.

İLGİ VARYANTI: MU

Şimdiye dek görülen Covid-19 mutasyonlarını VOC (endişe verici mutasyon) ve VOI (ilgi mutasyonları) olarak sınıflandıran DSÖ, daha önce Alfa, Beta, Gamma ve Delta mutasyonları "endişe mutasyonları" sınıfına dahil etmişti. "Mu mutasyonu" ise an itibariyle takip edilmesi gereken "ilgi mutasyonları" arasında yer alıyor.

Japonya'da Covid-19 vakalarının toplam sayısı dün itibariyle 1 milyon 511 bin 373'e ulaşmış, ölü sayısı da 16 bin 154'e yükselmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...