Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Eylül 2021 10:01

ABD'li ecza şirketinden ikisi bir arada aşı: Hem Covid-19 hem grip

ABD'li ecza şirketi Novavax ikisi bir arada aşı için denemelere başladı. Hem Covid-19 hem de grip aşısının bir arada bulunduğu birleşik aşı, ilk araştırmalara göre yüksek düzeyde koruma sağlıyor.

ABD'li ecza şirketinden ikisi bir arada aşı: Hem Covid-19 hem grip
grip,covid-19,koronavirüs,aşı

Tüm dünya koronavirüsle mücadele ederken bir yandan da araştırmalar son hızla devam ediyor. Covid-19'un sürekli mutasyona uğramasıyla daha da hızlanan araştırmalarda Covid aşılarında kullanılan tekniğin diğer virüslere de uygulanabileceği ortaya çıktı. 

Covid-19 aşılarının geliştirilmesinde büyük payı olan ABD'li ecza şirketi Novavax, hem Covid-19 hem de grip aşısının bir arada bulunduğu birleşik aşının denemelerinin başladığını duyurdu. Novavax Araştırma ve Geliştirme Başkanı Dr Gregory Glenn yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

''YÜKSEK DÜZEYDE KORUMA SAĞLAYABİLİR''

"Bu iki aşının kombinasyonu, sağlık sistemi için daha fazla verimlilik sağlayabilir ve tek bir hamle ile Covid-19 ve influenzaya karşı yüksek düzeyde koruma sağlayabilir." 

Dailymail'in haberine göre, birleşik aşının ilk denemeleri Avustralya'da yapılacak. Araştırmacılar, çalışmadan en az sekiz hafta önce koronavirüs bulaşmış ya da onay almış Covid-19 aşısı olmuş 50 ila 70 yaşları arasında 640 kişiye şirketin Covid-19 ve grip aşısının güçlendirici kombinasyonunu uygulayacak.

SONUÇLAR 2022'NİN İLK YARISINDA ÇIKABİLİR

Öte yandan Novavax, Mayıs ayında mevsimsel birleşik grip ve Covid-19 aşılarının ortaya çıkan varyantlarla mücadelede kritik olmasını beklediğini açıklamıştı. Çalışmalarda şirketin grip aşısı 'NanoFlu/NVX-CoV2373' hem influenza A hem de influenza B'ye karşı güçlü tepkiler ortaya çıkardı ve koronavirüse karşı da koruma sağladı.

Birleşik aşı için deneme sonuçlarının 2022'nin ilk yarısında sonuçlanması beklenirken şirket aynı zamanda Covid-19 aşısı için FDA'dan tam onay bekliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...